Otkad znam za sebe, odjevni komad koji mi je tiha patnja, koji oduvijek želim imati, a iz objektivnih razloga ne mogu, jesu bijele hlače. Ti objektivni razlozi su, pretpostavljate ti, što sam ja jedno od najnespretnijih bića na svijetu. I ne pretjerujem.

Sa svojih trideset i kusur još uvijek ne mogu pojesti sladoled bez da se ne umrljam od glave do pete, a o špagetama da ne govorim. Nema te krpe oko vrata koja bi spriječila da sos ne dospije u kosu, krilo, na majicu. Upravo zbog toga, bijele hlače su za mene oduvijek nedosanjan san. E, pa tehnologija je toliko napredovala da će mi se san da bijele hlače nosim bez bojazni da ću izgledati kao da sam učestvovala u tuči hranom jer je osmišljen materijal koji odbija mrlje i to u najbukvalnijem mogućem smislu.  A možda i nije?

Kompanija OldNavy napravila je farmerke od sasvim posebnog materijala koji odbija tečnost tako da će vaše farmerke uvijek ostati čiste. Čak i ako po njima prolijete crveno vino. Materijal se sastoji od 59% pamuka, 39% poliestera i 2% likre.

Oni koji su iprobali ove farmerke kažu da kad ih nosite imate osjećaj kao da nosite najobičnije farmerke, a isti je osjećaj i pod prstima.

Pored toga što odbijaju mrlje, ove farmerke ne upijaju ni vodu, tako da će vam noge i ono što imate u džepovima ostati potpuno suvo, ako slučajno pokisnete.

Njihova reklama izgleda ovako, a na njoj zaista izgleda da ove hlače zaista odbijaju mrlje.

Ipak, na YouTube-u se pojavilo nekoliko snimaka koji ne idu u prilog proizvođaču. Dokazi govore da mrlje od kafe i vina se sigurno neće zadržati na hlačama, ali kečap i sos za špagete hoće.

I tu su moje lađe potonule. Šta vi mislite da li je moguće i biste li ih kupili s obzirom na to da koštaju 45 američkih dolara i možete ih naručiti putem interneta.

Podijeli ovo