Istina je da smo se otuđili jedni od drugih i uglavnom posvećujemo pažnju stvarima koje nisu važne. Čestitamo rođendane, Nove godine i ostale praznike putem Fejsbuka, u potpunosti se izgubio onaj lični dodir. Sve određujemo mehanički. Reklo bi se bez emocija.

Sjećate li se kada ste posljednji put kupili čestitku ili pismo, ispisali ga na staromodni način, pomoću olovke, zalijepili markicu i poslali ga poštom? Možete li se sjetiti?

Iako nam je najlakše da za takvo stanje okrivimo internet, ubrzani život, moderne tehnologije koje su nam omogućile da sve to lakše obavimo, a pri tom i čuvamo okoliš, krivicu treba tražiti samo i isključivo u nama samima. Mi smo ti kojima je teško, mi smo ti koji se nekih rođendana sjetimo samo kad nas Fejsbuk opomene.

Mi smo pobornici one teze da ne radite ništa što radite radi reda i da je najvažniji gest. Vodeći se time, za vas, smo pronašli fenomenalne čestitke koje su napravljene od kutija šibica, a nikoga na svijetu neće ostaviti ravnodušnim, vjerujte nam na riječ.  Svakako je vrijeme praznika, ideje će vam dobro doći.

Pogledajte foto galeriju:

 

Podijeli ovo