Ušli smo u posljednji mjesec ove 2016. Godine i sada polako počinje da nas hvata pretpraznična groznica, a gradovi polako oblače svoja svečana odijela. Mi vam preporučujemo da se ovog vikenda opustite da, provedete vrijeme sa svojim najmilijima uz neki dobar film i po mogućnosti dobru klopu.

A šta sve možete gledati, saznaćete ako pročitate šta smo to za vas izdvojili kad su u pitanju TV program i pozorišni repertoar.

Petak, 2.12

Jeste li petkom uveče raspoloženi za dobru dramu? Ako potvrdno klimate onda brzo napravite podsjetnik da u 22: 40 na RTS1 imate divnu porodičnu dramu sa Kevinom Kostnerom u glavnoj ulozi koji glumi dedu koji se bori za starateljstvo jedine unuke. Topla priča koja će vas sigurno dirnuti. Nešto ranije na RTL-u u 20:00 vas očekuje klasik koji se tradicionalno prikazuje u ovo praznično i pretpraznično vrijeme, a pričamo o Sam u kući i to drugom dijelu. Na FOXlife kanalu očekuje vas fenomenalna komedija Odmor sa Kejt Vinslet i Kameron Dijaz u glavnim ulogama koje misle da će im promjena boravka riješiti i nele životne probleme, a film počinje u 22:00.

U Gradskom pozorištu Jazavac u Banjaluci možete pogledati predstavu Celo telo tu me boli s početkom u 20:00.

Sarajlije u Narodnom pozorištu mogu pogledati balet Omer i Merima u 19:30, a u Pozorištu mladih u 20:00 biće premijera predstave Tamo-Vamo za uzrast 15+.

Subota, 3.12

Ako još niste gledali, u subotu na HBO2 obavezno pogledajte film Zvizdan, hrvatskog režisera Dalibora Matanića koji jasno prikazuje stanje na Balkanu u posljednjih 25 godina, film počinje u 19:00. Na RTL-u u 20:00 se prikazuje film Snježana i lovac, kao stvoren za cijelu porodicu, a riječ je o malo drugačije ispričanoj poznatoj bajci Snježana i sedam patuljaka.  U Narodnom pozorištu RS u 20:00 na repertoaru je predstava Narodni poslanik po djelu Branislava Nušića.

U SARTR-u  Sarajlije mogu pogledati predstavu  Majstor i Margarita, od 20:00, a Mala sirena s početkom 18:00 daje se u Dječijem pozorištu RS i to za uzrast 4+.

Nedjelja, 4.12

Ako volite klasike, u nedjelju u 20:00 prebacite na HRT2, jer se prikazuje klasik nad klasicima, Dobri momci sa Robertom de Nirom u glavnoj ulozi. U isto vrijeme na RTL-u prikazuje se avanturistički film Antarktika, sa Pol Vokerom u glavnoj ulozi. Odmah poslije, na istom kanalu u 22:25 vas očekuje sjajna komedija Matorci dolaze sa Bili Kristalom i Bet Midler u glavnim ulogama, riječ je o prilično zadrtom dedi koji pristaje da čuva troje unučića dok mu je ćerka sa mužem na putovanju. Što se tiče stranih kanala izdvajamo film Život je lijep, Roberta Beninija, trostrukog dobitnika nagrade Oskar koji počinje u 19:00 te film Džoj u 20:00, na HBO kanalu. Ovaj film je okupio sjajnu glumačku postavu među kojima su Dženifer Lorens, Bredli Kuper i Robert de Niro, a film prati priču o životu Džoj Mangano ženi koja je izmislila TV šop.

Kad je u pitanju pozorište možete pogledati sljedeće predstave:

Dječije pozorište RS, Krdža – Brdža 4+ u 11:00.

Pidžama za šestoro Gradsko pozorište Jazavac, Banjaluka s početkom u 20:00, a više o predstavi možete pročitati na LOLA magazinu.

Aladin Sarajevsko pozorište mladih u 11:00, uzrast 7-11.

Podijeli ovo