Hajde, budite baš skroz iskreni i priznajte koliko vam dugo ormar bude uredan nakon što ga detaljno presložite? Meni lično, već drugi dan ništa nije na svom mjestu, ništa ne mogu naći i nastane potpuni rusvaj.

Oduvijek sam tražila neke trikove organizacije kad su ormari u pitanju, ali koje ću zaista moći primjeniti na svoj ormar i onda sam pronašla tekst koji mi je doslovno promijenio život.

Jedan od najvećih uzroka haosa u bilo kojem ormaru su uglavnom modni dodaci (šalovi, marame) kao i manji komadi kojima je uvijek teško naći mjesto, a da ne prave gužvu. Upravo za te sitnije komade imamo fenomenalne ideje kako da ih složite da ne prave gužvu da budu pregledni in a dohvat ruke.

Šalovi i marame

salovi salovi2

Vješalice u kombinaciji sa kolutovima za zavjese mogu biti pravi spas kad je organizacija šalova i marama u pitanju.

Obuća

obuca-3 obuca obuca2

Ako nemate mjesta u cipelaru kao alternativu možete iskoristiti kartonsku kutiju od vina ili široke kartonske cijevi koje ćete isjeći na odgovarajuću dužinu i poslagati jedne na druge, baš kako je prikazano na fotografiji.

Nakit

nakit

Da bi vam nakit uvijek bio pregeldno složen iskoristite posudice za led i u njih slažite prstenje i minđuše.

Donji veš i čarape

carape carape2

U prodavnicama poput Jyska, FIS-a, Centruma i IKEA-e možete kupiti sjajne organizatore za ladice koji će vam poslužiti za slaganje donjeg veša i čarapa.

Kaiševi, trake, pojasevi, kravate

kais

Isjecite kartonske ili plastične cijevi u visinu ladice, pa ih poslažite jednu do druge i u njih slažite kravate, kaiševe, pojaseve i ostale slične sitnice.

Majice i šortsevi

majice majice2 sortsevi

Ovakvih komada u svakom ormaru ima najviše i za njih je uvijek potrebno obezbijediti ekstra prostor, a ove ideje će vam sigurno biti od koristi.

Posteljina

posteljina

Da vam se čaršafi i plahte ne bi gužvali složite ih i stavite u pripadajuću jastučnicu.

Kozmetika i ostale sitnice

sitnice sitnice2

Umjesto za obuću, plastične futrole koje se kače na vrata iskoristite za organizaciju lakova i kozmetike, a korpe za voće okačite u kupatilo za dječije igračke i sve one ostale sitnice.

I još jedan sjajan trik: Ako želite spriječiti da vam garderoba spada sa vješalica, na krajeve stavite malo ljepila, ostavite da se osuši i riješili ste problem.

vjesalica

 

Podijeli ovo