Savremena komunikacija učinila je da više nego ikada budemo povezani. Danas smo tako u stanju da brže nego ikada pratimo vijesti, koje sa jedne na drugu stranu planete putuju u jednoj sekundi. Na poslu ne možemo da zamislimo da jedan radni dan provedemo bez pristupa internetu, upotrebe mail-a i korišćenja računara.

U eri moderne tehnologije pojavili su se neki zaista sjajni uređaji, među kojima svakako prednjače smartfoni, koji su zamijenili gotovo sve uređaje koje smo do tada koristili. I stavili ih u naš džep.

I dok su smartfoni super naprava za brzu komunikaciju sa najdražim osobama iz našeg života, jedna reklama nas je navela da se zapitamo kako koristimo svoje slobodno vrijeme.

Umjesto klasičnog načina oglašavanja i agresivnog predstavljanja novih proizvoda, Huawei se odlučio na potpuno drugačiji pristup i otišao jedan korak dalje u odnosu na konkurenciju, a možda i dva.

U novom jednominutnom TV spotu, pod nazivom #BePresent, prikazana je slika jedne savremene porodice, koja u svom ukrašenom domu provodi zimsko praznično veče. U fokusu je dječak koji šeta u ogromnoj kući u potrazi za svojim ukućanima.

Dok stariji brat igra igrice i ne obraća pažnju na njega, sestra je zaokupljena objavama na društvenim mrežama, majka koncetrisana na završetak poslovnih obaveza, otac strastveno prati utakmicu na TV-u i nema vremena za njega. Zvuči poznato?

U jednom dirljivom momentu, usamljeni dječak shvata da u punoj kući ima pažnju samo svog kućnog ljubimaca, koji nesebično dijeli emocije sa njim.

Ova neobična reklama je naišla na sjajne reakcije i ogromno oduševljenje gledalaca širom svijeta. Kompanija Huawei trenutno čvrsto drži bronzanu medalju u prodaji pametnih telefona i krupnim koracima grabi ka vrhu u svijetu mobilne industrije.

Ipak, ovom reklamom pokazuju da, iako svjesni činjenice koliko nam savremena tehnologija pomaže, bar jednom godišnje možemo ostaviti telefone po strani, kako bi posebni trenuci sa voljenima zaista bili posebni.

Podijeli ovo