Ako gledate u naslov i razmišljate ” ma ko bi se baktao sa starim sijalicama”, prije nego što u potpunosti odbacite ovu mogućnost izazivamo vas da pogledate ove sjajne ideje i gotovo smo sigurni da ćete bar jednu isprobati.

Da biste upotrijebili stare sijalice prvo što treba da uradite jeste da ih ispraznite. Kliještima lagano odvrnite vrh i izvucite unutrašnjost, zatim lagano gurnite papirnu maramicu i nježno obrišite unutrašnjost sijalice.

Nakon toga možete da krenete sa onim kreativnim dijelom

1. Baloni

baloni

Premažite sijalice ljepilom i obložite tkaninom, a od jute napravite korpe za balon. Na vrh sijalice zalijepite konopac tako da balon možete zakačiti za plafon.

 

2. Pingvini

pingvini

Ovaj projekat će vaši mališani obožavati jednostavno obojite sijalice temperama tako da liče na pingvine.

 

3. Vaza

vaza

Za ovo nije potrebno posebno objašnjenje, sve što treba da uradite sasvim je jasno iz fotografije.

 

4. Poklon za simpatiju

bomboni

Bliži nam se Dan zaljubljenih, a ako vaši klinci žele svojoj simpatiji da poklone nešto, podstaknite ih da poklon naprave sami. Neka u sijalice stave bombone i naprave lijepe čestitke. Vrh sijalice zatvorite malim plastičnim poklopcem, a možete ih kupiti u svim “uradi sam” radnjama (FIS, Centrum…).

 

5. Posude za so i biber

biber

Napunite solju i biberom, poklopite i na poklopcima izbušite rupice. Da i stajale na stou biće vam potrebno posebno postolje.

 

6. Terarijum

terarijum

Oni debelih živaca mogu napraviti i terarijum. Vjerujemo da bi većini ovo došlo kao antistres terapija.

 

7. Akvarijum

akvarijum

Kupite one XXXL sijalice i pretvorite ih u akvarijum.

 

8. Držač za začine

držač za začine

Od čvrste žice napravite držač, u sijalicu sispajte vodu pa u nju stavite vlasac ili peršun. Ukras, ali i korisna stvarčica.

 

 

 

Podijeli ovo