Uz Diznijeve crtane filmove su odrstale generacije i svi mi pamtimo kada smo prvi put neki od njih pogledali na velikom platnu, taj doživljaj se riječima ne može opisati ni sa ove vremenske distance. Uvijek su na nek način bili više namijenjeni djevojčicama, ali voljeli su ih i dječaci, makar i krišom.

Ovi crtići su toliko popularni da ni njih nisu zaobišle teorije zavjere. Ako ste ljubitelj crtanih filmova, ovaj tekst će vas sigurno zaintrigirati jer vam otkrivamo teorije koje sigurno niste znali, a tiču se glavnih likova ovih sjajnih ostvarenja.

Herkules je rođak od Ariel (Mala sirena)

dizni1

Ako se sjećate crtića MAla sirena onda sigurno znate da je Ariel, glavna junakinja ćerka kralja Tritona dok je Herkules sin Zevsov. Prema grčkoj mitologiji Triton je sin Posejdonov koji je rođeni brat od Zevsa, što znači da su Ariel i Herkules rođaci. Ne znamo tačno koje je to koljeno, ali nije daleki rod.

Omiljena knjiga od Bel je Aladin (Ljepotica i zvijer)

dizni2

U jednoj od pjesama koju Bel pjeva u crtano Ljepotica i zvijer ona tačno opisuje Aladina i njegov susret sa princezom Jasmin pa se po tome može zaključiti da joj je upravo to omiljena priča.

Endijeva mama je prava vlasnica od Džesi (Priča o igračkama)

dizni3

Šešir koji Endi nosi u prvom dijelu je identičan onom koji ima lutka Džesi u drugom dijelu, a i prvi vlasnik Džesi ima identičan šešir. Endi je taj šešir dobio od svoje majke što znači da je upravo ona, gospođa Dejvis prva vlasnica Džesi.

Kapetan Kuka je ubio majko od Ariel (Mala sirena)

dizni4

Jedna od sirena koja je prijateljica Petra Pana izgleda identično kao Arielina majka Atina. Sirene se u crtiću Petar Pan strašno plaše kapetana Kuke, a u drugom filmu o maloj sireni saznajemo da su zlobni gusrai ubili Atinu pa možemo zaključiti da je ubio upravo Kapetan Kuka.

Džejn iz Tarzana je unuka od Ljepotice i zvijeri

dizni5

Na prvom mjestu Dćžejn i Bel su jako slične, obe vole žutu boju i dobro se nose sa muškarcima koji baš i nemaju manire. Džejn se prema Tarzanu odnosi sa jednakom strpljivošću i dobrotom kao štto to radi Bel prema zvijeri. Ne vjerujete? Ako budete malo istraživali otkrićete da Džejn ima porcelanski set za čaj identičan kao i onaj iz Ljepotice i zvijeri.

Roditelji od Ane i Elze su poginuli dok su putovali na Zlatokosino vjenčanje (Zaleđeno kraljevstvo)

dizni6

Dženifer Li, režiserka popularnog crtića Zaleđeno kraljevstvo je na jednoj konferenciji za štampu izjavila kako su roditelji od Ane i Elze putovali na vjenčanje u susjedno kraljevstvo, a samo vjenčanje Zlatokose i Flina se može vidjeti u crtiću. I eto zaključka.

Mala sirena je istraživala brod kralja i kraljice od Arendela (Mala sirena)

dizni7

Kraljevstvo Arendela je mjesto gdje je brod isplovio, a navodno se poptopio negdje kod Norveške. Zlatokosino kraljevstvo se nalazi negdje kod Njemačke, a priča o maloj sireni se odvija negdje kod Danske, odosno tačno ruti gdje je brod plovio pa je sasvim izvjesno da je olupine upravo tog broda istraživala mala sirena.

Tarzan je brat od Elze i Ane (Zaleđeno kraljevstvo)

dizni8

Ovo je potvrdila i režiserka Zaleđenog kraljevstva. Naime kralj i kraljica od Arendela su nestali u brodolomu, a u stvari su se nastanili na jednom tropskom ostrvu gdje su dobili sina. Jednog dana porodicu je napao leopard i jedino je beba preživjela.

Karl je poginuo na samom početku filma (Nebesa)

dizni9

U prvih pet minuta ovog divnog crtića možete vidjeti ljubavnu priču Karla i njegove žene koja djeluje prilično realistično i dirljivo i zato je pomalo čudno zašto je ostatak crtića prepun magije, pasa koji pričaju i kuća koje lete. Postoje teorije koje kažu da je drugi dio u stvari drugi život gdje Karl traži svoju ženu i na taj način cijela priča dobija smisao.

Priču o Aladinu je izmislio prodavac lampi

dizni10

Ako se sjećate na početku crtića prodavac lampi se obraća publici, očajan i uporan želi nešto da proda. I taman kad izgubite strpljenje on iz rukava izvuče lampu i počinje priču o tome kako to nije baš sasvim obična lampa. Zar nije logično?

Podijeli ovo