Prostor u kojem živite priča priču o vama. On nosi vašu poruku.

Bez obzira na to gdje živite, dodajte prostoru sopstvene osobine. Neki lični pečat. Osjećaj će biti očaravajući. Tako ćete stvoriti okruženje koje vas predstavlja na najbolji mogući način. Mali elementi u dizajnu imaće ogroman uticaj na posmatrače.

Ispoljite kreativnost. Dom će biti spreman za dobrodošlicu.Neka prostor bude ono što ste zapravo vi.

Evo pet prijedloga:

Izmiješajte svoje omiljene uzorke i teksture

“Pjenasta” deka je odličana za personalizaciju, ali nije uvijek pogodna za kombinovanje sa danskim modernim dekorom. Jedan od kompromisa je raslojavanje teksture i stilova sa sličnim materijalima ili šemom boja. Možete se poigravati sa nijansama narandžaste ili plave boje ili pokušati da uparite različite teksture za jedinstven izgled koji donosi željeni lični pečat.

Postavite “mirisnu scenu”

Kada odlučite da pozovete prijatelje u prostor u kojem živite, neka ga pamate po mirisu. Odaberite mirisne note koje bi mogli da povežu sa vašom ličnošću. Na primjer, miris tropskog voća, ako volite primorski stil života, ili jasmina ili cedrovine za očaravajući dojam.

Odaberite specifične prostirke

Ne postoji teško pravilo kada je riječ o postavljanju tepiha i prostirki. Razmislite o korištenju podne obloge za definisanje nekog dijela. Dodate zanimljive boje, teksture i oblike u različitim dijelovima doma. Takođe, prostirke možete preklapati kako biste stvorili fokus.

Neka fotografije budu originalne

Svoju ličnost u prostoru najbolje možete da istaknete uramljenim originalnim fotografijama ili slikama. Možete da ih okačite na zid ili “strateški” prislonite. Vaša zbirka umjetnina sigurno će privući pažnju. Razmislite o prilagođavanju boja unutar slike sa različitim vrstama okvirova. To “povezuje” prostor. Možete kombinovati ramove, slike ili crno-bijele fotografije, ili odabrati neobičan izgled s različitim oblicima, bojama i veličinama. Na vama je.

Udesite prostor ličnim oblicima

Dekor je vaš jedinstveni dodir prostora. Na kafe-stočić stavite omiljenu zdjelu i to će biti direktan prikaz vaše ličnosti. Ne dozvolite da taj predmet bude prevelik, ali ni premalen. Neka predmeti na stolu pričaju priču o vama, neka se “zaigraju” pred očima u komplementarnim bojama.

Podijeli ovo