Palete, čini se, ne izlaze iz mode. Pristupačnost i razne mogućnosti iskorištavanja zasigurno su tome doprinijeli, ali najveća prednost paleta jeste prilagodljivost svakom enterijeru. Stolić, trosjed, fotelja, krevet ili pak radni sto – to su samo neke od mogućnosti kako palete pretvoriti u komad namještaja koji ćete rado pokazivati i na njega biti ponosni. Napokon, vaših ruku djelo ima posebnu čar, zar ne?

Jedna od najlakših stvari koje možete izraditi od paleta je trpezarijski stolić. Dvije palete pričvršćene jednu uz drugu obojite u bijelo i, po potrebni, na donjem dijelu obložite spužvom kako ne biste oštetili podnu oblogu.

Od paleta možete izraditi i fotelju ili pak modularni trosjed koji po želji možete presložiti. Ipak, to je nešto složeniji postupak u kojem ćete paletu morati prepilati i pričvrstiti dvije polovine bočnom daskom uz naslon.

Ako ipak niste dovoljno spretni, možete izraditi i jednostavniju verziju kauča jednostavnim slaganjem paleta jedne na drugu dok ne dostignete željenu visinu.

Osim stolića, fotelje ili kauča, od paleta možete izraditi i stalak za televizor. Gotovo sav namještaj za dnevni boravak može se izraditi od paleta, a osim boravka, palete su dobrodošao gost i u spavaćim sobama. Krevet možete izraditi tako da palete posložite jednu uz drugu i pričvrstite ih, a donji rub i uzglavlje možete napraviti od ostataka ili dasaka.

Ako vas još nismo uvjerili da palete mogu izgledati i te kako dobro, donosimo i nekoliko fotografija koje će vas zasigurno inspirisati.

Tekst prenosimo sa indizajn.rtl.hr.

Podijeli ovo