Plastična folija u koju ćete zamotati sendvič je veoma dobra i korisna stvar, ali završiće u smeću ubrzo nakon što odmotate sendvič. Zamislite da možete da je koristite više puta. Koliko biste samo uštedjeli, ali i zaštili prirodnu sredinu.

Procjenjuje se da godišnje bacimo 32 miliona tona plastike, a dobar dio otpada završi u rijekama, morima i okeanima. Ako pak i ne razmišljate ovako daleko, onda bi trebalo da znate da svaka PVC vrećica sadrži plastifikator, koji se “oslobađa” i prenosi na hranu, naročito na onu koja sadrži više masnoće. To znači da najgore prolaze meso i sirevi. Plastičnu vrećicu nikako ne biste smjeli da stavljate u mikrotalasnu pećnicu niti bi trebalo da bude u blizini izvora toplote.

Zato je tu silikon!

Silikonska folija idealna je kao poklopac za zdjele i tanjire. Odlično prijanja pa hrana duže ostaje svježa. Možete da je koristite i kao najobičniju foliju. A sada ono najbolje – kada je iskoristite jednom, ne morate da je bacite. Operite, osušite i spremna je za novo korišćenje.

Preporučuje se ručno pranje u toploj vodi, mada ponekad možete da je ubacite i u mašinu za suđe. U svakom slučaju, najvažnije je da je očistite nakon svake upotrebe. Da biste uklonili sve mikroorganizme sa silikona, prokuhajte ga u vodi dvije-tri minute.

Čuvajte na suvom mjestu i izbjegavajte direktno izlaganje suncu.

Čuvajte prirodu!

Kupite ovdje

Podijeli ovo