Kada ste posljednji put očistili računar? Ne mislimo na brisanje starih datoteka ili organizovanje fotografija, već na čišćenje prašine. Možda niste svjesni, ali računar može da bude prljaviji od WC školjke. Ne morate da bacate novac na skupe preparate za čišćenje. Sve ovo imate u svom domu.

Prije početka čišćenja, provjerite da je sve isključeno iz utičnica. Uzmite mekanu krpu sa mikrovlaknima jer papirni ubrusi mogu da ogrebu monitor.

Vlažne maramice: Povremeno istresite tastaturu. Ispod tipki možete da pronađete omanju porciju hrane, ali tu je i prašina. Ali to je samo pola posla. Bebi maramicama prebrišite prašinu, zaostale mrvice i sve što se nakupilo na tipke.

Tečnost za ispiranje usta: Ova tečnost će sjajno obaviti posao. Staklo na monitoru ili TV ekranu će zablistati. Nanesite tečnost na mekanu krpu i prebrišite. Ne zaboravite, koristite je samo na staklenim površinama jer alkohol može oštetiti LCD ekran.

Aceton: Tastatura može da bude čista i zahvaljujući acetonu i staroj čestkici za zube. Umočite četkicu u aceton i “iščetkajte” tastaturu. Aceton će vam pomoći i kod uklanjanja mrlja od tinte.

Sirće: Pomiješajte vodu i sirće u omjeru pola-pola. Namočite čistu, mekanu krpu i dobro je iscijedite. Lagano prebrišite površinu, a prostor između tipki na tastaturi očistite istom tekućinom i štapićima za uši. Nikako ne koristiite jabukovo sirće.

Podijeli ovo