Kupatilski tepih, plastificirane tapete i pločice zalijepljene do plafona bilo je sve što je činilo dizajn ovog kupatila još od sedamdesetih godina prošlog vijeka. Međutim, kada je “došlo u ruke” vrhunskih esteta, sve se promijenilo. Staromodni izgled postao je prošlost, a u ovaj prostor uselile su se elegantne, moderne linije. Kupatilo je postalo mjesto bijega od svakodnevnog stresa.

Zamijenjene su sve zastarjele instalacije, a novo mjesto dobile su WC šolja i lavabo. Kupatilo nema veliku kvadraturu, pa je to bila idealna prilika za postavljanje tuš-kabine, a ostalo je mjesta i za kadu. Pametno planiranje bilo je važno od samog početka ovog makeovera.

Šokantni roze detalji zamijenile su svedene linije – tamno zelena boja uz primjesu bijele.

Najviše novca svakako je utrošeno upravo na tamno zeleni kupatilski namještaj, koji zapravo i dominira prostorom. Bijele sanitarije “razbile” tu su duboko tamnu nijansu, dok su suptilne pločice boje pijeska izbalansirale krajnosti. Tamne nijanse mogu vizuelno da smanje prostor ionako malog kupatila, ali ogledala čine svoje pa ta iluzija zapravo savršeno povećava kvadraturu. Moderni radijatori poslužili su kao gotovo neprimijetni držači za peškire.

Zapravo, u ovo kupatilo ubačeni su moderni detalji, ali je zadržana i doza tradicionalnog. Tuš-kabina, na primjer, nije ona koju biste kupili u prodavnici sanitarija, već je riječ o prostoru sa slivnikom, ograđenom staklenim stijenama.

Podijeli ovo