Tapete mogu da budu sjajan dio dekora u hodniku, a toliko vam je različitih boja i dezena na raspolaganju. Bilo da ste u potrazi za nešto svjetlijim tonovima ili modernim šemama, bilo da vam treba jarka ili mirna i elegantna nadopuna dizajna ili uživate u retro tapetama, mogućnost izbora je beskrajna.

Kada se odlučite za tapete, imajte na umu veličinu hodnika. Za manje prostore bolji su bijeli ili krem tonovi kako biste poboljšali svjetlo  i učinili hodnik veći, dok tamnije nijanse mogu da budu tek kao prilog. Kada je u pitanju uzorak tapeta, to je takođe vrijedno pažnje jer je riječ o nečemu što će dominirati ovim prostorom.

Ako pak imate tu sreću da vam je hodnik veći, onda vam je i izbor olakšan.

Evo prijedloga…

Odaberite sivu pozadinu sa geometrijskim oblicima kako biste modernim dizajnom istakli zidove u vašem hodniku. Pokrijte zid tapetom, a onda eventualne nedostatke sakrijte policama. Vješalice u obliku kruga biće pravi začin.

Ovo je primjer smjelog uređenja hodnika. Prekrasna tropska pozadina svakako će izmamiti osmijeh na vašem licu čim uđete u kuću.

Poigrajte se bijelom i zlatnom bojom. Ovaj dizajn je odličan kako linije privlače pažnju. Ovakav luksuzan dizajn je idealan u hodnicima kojima nedostaje svjetlosti.

Veliki botanički motiv je idealan za zemljane boje hodnika, koji izgleda kao da živi u jedinstvu s prirodom. Stolica takođe stvara osjećaj ugodnog doma.

Krajolik koji izgleda poput ulja na platnu. Imaćete osjećaj kao da ste dio neke filmske scene, a prostor će izgledati veći uz ovu optičku varku. Ne dozvolite da namještaj bude kontrast.

Hodnik može biti i zabavan uz ovaj print. Drveni stalak montirati na zid i “razbijte” jednoličnost tapete.

Suptilne tapete naglasiće eleganciju hodnika. Zašto ne biste proputovali svijetom na putu do dnevne sobe?! Namještaj neka bude kontrast, a sve začinite i jastučetom koji “nastavlja” temu.

Nevjerovatna pozadina za nevjerovatne ljude! Opremite hodnik minimalističkim namještajem kako bi tapeta bila u centru pažnje. Dodajte i detalje poput ovog kišobrana.

Retro tapete i male police daće izuzetnu definiciju vašem hodniku. Drvena oplata i bijela pozadina smao će naglasiti linije hodnika. Savršen sklad!

 

Podijeli ovo