Pločice u kupatilu idealne su ako u kupatilo želite da unesete malo svježine. Novi dizajn odmah će dati i neku novu dimanziju. Boje i uzorci daju vam bezbroj mogućnosti.

Ne pretjerujte, vodite računa o tome da nećete mijenjati sanitarije, već tek malo novosti unijeti u ovaj prostor.

Ne možete se odlučiti između boje i uzorka? Pločice sa uzorkom ili u dvije boje svakako doprinose jedinstvenom dizajnu… Mozaik pločice daju luksuzni ton i najmanjim kupatilima… U prvom redu, zadovoljite svoja čula i znajte da je kupatilo mjesto za bijeg od svakodnevnog stresa.

Crveno -bijelo

Neočekivani izgled vašem kupatilu daće i najobičnije šestostrane pločice. Fuga može da bude crvena, kao i zid iznad, koji, saglasićete se i ne mora da bude stroga, ravna linija. Kombinacija bijele i crvene u ovom slučaju je dobitna.

Upečatljive varijacije

Ako pogledate iz daljine, vidjećete neutralne neutralne boje u ovoj tuš-kabini, ali ako pogledate izbliza, vidjećete dosta upečatljive varijacije u pločicama. Od mermera do terakote – ove pločice su predivna kombinacija koja će stvoriti prirodan izgled.

“Neprilagođene” pločice

Nevjerojatno je šta sve možete napraviti s nekoliko “neprilagođenih” pločica. Ovaj zapanjujući kolaž daće poseban šarm bijelom kupatilu. Pločice kao umjetnine, sjajno!

Mozaik pločice

Ove zapanjujuće ljubičaste mozaik pločice, koje pokrivaju pod i zidove, stvorile su osjećaj luksuza. Ako koristite jednu boju i teksturu postižete da kupatilo izgleda veće. Kontrast koji se postiže bijelim sanitarijama izbalansiraće sliku, a vi ćete odmah poželjeti toplu kupku.

Uzorci

Pločice sa uzorkom na zidovima ne zahtijevaju i “miran” pod. Ako prostor dozvoljava, slobodno na zidovima koristite jedan uzorak, a na podu drugi, ali većih razmjera. U ovom slučaju vodite računa o bojama.

Ogledala

 

Ogledala su odličan način za pojačate svjetlost u kupatilu. Savršen su materijal za dekoraciju pogotov zato što su otporna na vlagu. Ogledala u obliku kupatilskih pločica donose vam eleganciju u ovaj prostor.

 

Kamen nije kamen

Zahvaljući novim tehnologijama, danas imamo ultra-tanke pločice koje se mogu lijepiti preko postojećih podnih i zidnih pločica. Inkjet tehnologija se koristi kako bi se postigla vjerna replika kamena. Pločice velikog formata dostupne su i na našem tržištu.

Podijeli ovo