Veliki dan je pred vama, ali još niste dekorisali dječju sobu. Svi roditelji vole da bebu dočekaju u posebnom ambijentu, a mame se posebno trude da dekoracijama iskupne prostor u kojem će biti plača, smijeha, prvih riječi i koraka…

Dok se bavite detaljima, povedite računa da bebin krevet ne bude blizu radijatora, zbog isušivanja vazduha i pretjerane toplote, ali ni na propuhu. Mnogi misle da je bebi uvijek hladno. To je greška. Temperatura u sobi u kojoj će boraviti beba ne bi smjela da bude iznad 22 stepena. Takođe, zbog isušivanja zraka uvijek na radijatoru držite posudicu s vodom ili čajem od cvijeta kamilice.

Idemo na dekoraciju. Bebe vrlo brzo počinju da reaguju na boje pa njihova soba postaje mjesto prave zabave za roditelje koji vole da boje i iscrtavaju zidove.

Važno je da imate dovoljno prostora za krevetić, udobnu fotelju za dojenje, ormarić u kojem će stajati pelene, garderoba, maramice, gaze, kreme… Igračke su neizostavne, ali vodite računa da one ne budu u krevecu. Beba vrlo lako može da dođe do njih, a plišane mede su nevjerovatni skupljači prašine.

Dok birate krevetić, vodite računa o tome da bude funkcionalan. Potrebno je da ima mogućnost podešavanja na više nivoa. Kako beba raste, podnicu ćete spuštati prema podu, kako bi sigurnosna ogradica uvijek bila u visini ramena. Ne zaboravite, madrac mora da bude nov. Takođe, bilo bi dobro kada biste mogli da kupite krevetić sa ladicama. One će vam biti od koristi.

Ormarić za garderobu sa dijelom za previjanje je veoma praktičan. U ladice stane sve što bebi treba, a vi nećete kriviti kičmu kod svakog presvlačenja. I kasnije, kada beba preraste dio za previjanje, ovo može da posluži kao ladičar.

Posteljine za djecu znaju da mame poglede uzbuđenih roditelja, ali prije nego što date novac, provjerite sastav tkanine. Najbolji su prirodni materijali, a beba će posebno uživati u pamuku.

Evo prijedloga za uređenje…

 

Podijeli ovo