Ako imate stare komade namještaja koje niste voljni tek tako da odbacite, pogledajte kako možete da im, uz jednostavne dodatke ili izmjene, nađete novu namjenu i udahnete novi život.

Stara mašina za šivenje dobiće novi život kao toaletni stočić na kome je ogledalo uklopljeno u postojeći poklopac.

Stara žaluzina od prozora može da se koristi na različite načine. Jedan od njih je da služi za odlaganje pisama i razglednica. Uspomene sa odmora ili pisma od dragih osoba će vam tako uvijek biti na dohvatu ruke.

Stari krevet ne mora da završi na otpadu, naročito ako je od kvalitetnog drveta. Uz pomoć mašte i malo majstorije, krevet možete preurediti u baštensku klupu. Klupa može da ima i prostor za odlaganje, tako da stari krevet postaje multifunkcionalan.

Svi znamo da drvene palete mogu da se recikliraju i iskoriste na hiljadu različitih načina. A da li znate da je za ovu namjenu potrebno samo nasloniti paletu na zid i to je to? Dobili ste savršeno mjesto za odlaganje baštenskog alata, koji će vam uvijek biti pri ruci.

Drveni kalem za kabl lako može da se pretvori u interesantnu policu za knjige i sitnice. Potrebno je samo da ga ošmirglate i ofarbate, a sa donje strane dodate točkiće – i to je to. Drveni kalem se pretvara u praktičnu policu, još jedan interesantan detalj u vašem stanu.

Ko bi rekao da stara komoda može da postane žardinjera za cvijeće?!. Za ovu novu namjenu komode potrebna vam je samo ideja i veoma malo rada – rezultat neće izostati. Originalna žardinjera nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Evo nekoliko ideja kako da iskoristite stara vrata: koristite ih za popunu velikog prostora na zidu. Vrata položena vertikalno na veliki zid razbijaju monotonju praznog zida. Ako im dodate i police, ne samo da će biti vizuelni doživljaj, već će imati i praktičnu primjenu.

Stari kofer je proputovao pola svijeta, šteta je da sakuplja prašinu u podrumu ili na tavanu. Očistite ga, dodajte mu nogare i pretvorite i interesantnu policu koja ujedno služi i kao skladište za različite sitnice.

Tekst: napravisam.rs

Podijeli ovo