Ono što je nekome stari pohabani silos za žito, kreativcu poput Christopha Kaisera predstavlja priliku da napravi nešto posebno.

Iako su mu vanjski zidovi ofarbani u bijelo, kako bi odbijale sunce, ova metalna kantica izvana izgleda kao sasvim običan silos. Ali, unutra se krije pravi mali stan, ugodan i vrlo originalan dom čijih je ukupno 32 metra kvadratna, na dvije etaže, na najbolji mogući način iskoristio ovaj arhitekta. On je spomenuti stari silos za žito iz 50-ih godina prošlog vijeka kupio i kamionom dopremio iz Kansasa u Feniks, gdje ga je mjesecima uređivao te se napokon u njega i uselio sa suprugom.

Osim spomenute farbe vanjskih zidova, Christoph je stijenke obložio izolacijskom pjenom te postavio unutrašnje zidove, dok je podove prekrio orahovim parketom. Složio je i velika ulazna vrata i nekoliko prozora koji potpuno otvaraju prostor i silos čine dijelom njegove okoline. Najveći problem je bio namještaj, a pošto je  želio da maksimalno iskoristi prostor, morao je sve raditi zaobljeno kako bi pratilo zidove silosa. Svaki komad je tako zakrivljen, od ormara i kredenaca pa sve do sofa.

Na donjem spratu nalazi se mali dnevni boravak i kupatilo, a spiralne stepenice vode do drugog sprata na kojem je spavaća soba s panoramskim prozorom kroz koje dolazi prirodna svjetlost. Uz mali vrt i brižno održavanu okućnicu, ovaj stari silos se čini kao pravi topli dom.

Podijeli ovo