Kućni dekor obuhvata različite predmete koji dolaze sa različitim namjenama, drugim riječima, dekor kao takav može biti vezan za funkcionalnost ili ukrase.

Sve što kreira Charley Harper predstavlja njegov ikonični portfolio umjetničkih djela koja su decenijama favoriti namijenjeni dječjim poklonima i spadaju u legendarne i, po određenim mišljenjima, potpuno potcijenjene dizajnerske radove. Njegova djela dolaze sa savršenom količinom razigranog, modernog stila koji je toliko privlačan da ga djeca, ali i njihovi roditelji, prosto obožavaju.

Harperovi posljednji radovi predstavljaju pravu radost i kreirani su uz pomoć dizajnera Todda Oldhama, koji predstavlja ključni dio kompanije The Land of Nod, koja je lansirala prvu liniju ove veoma uspješne kolekcije prije gotovo godinu dana. Sada, godinu dana kasnije, ovaj tandem je na tržište izbacio obilje prelijepih komada koji uključuju posteljine, jastuke, tepihe, komode, jorgane osvjetljenje, zavjese za tuš i mnogo toga dugog. Cjelokupna kolekcija se sastoji od Harperove fascinacije prirodom i ilustracijama koje su zaista održale korak sa vremenom.

Tekst: mojenterijer.rs

Podijeli ovo