U posljednjih par godina sve ono što izgleda kao da je staro je apsolutni hit kad je uređenje enterijera u pitanju. Ako ste i vi ljubitelj rustičnog uređenja sigurni smo da će vam se ideje koje smo za vas pronašli sigurno svidjeti.

Starinski sudoper

Ovakvi sudoperi su se koristili uglavnom u seoskim kućama i kolibama i bez njih je jednostavno nezamisliva kuhinja u rustičnom stilu. Kod nas ih je teško naći, bar ovako autentične, ali postoji mnoštvo sličnih.

Ljestve kao polica

Ako vam je dom prilično moderno uređen, a vi baš želite dašak starinskog na zid u dnevnoj sobi prislonite stare ljestve koje mou poslužiti kao polica.

Gajbice umjesto polica

Drvene gajbe možete iskoristiti na mnoštvo različitih načina, mogu poslužiti kao klub stolić, kao tabure ili pak kao noćni stolići. Ali ako imate veći broj gajbica onda možete napraviti policu za knjige koja ide bukvalno preko cijelog zida. Neobično i lijepo.

Savršeno nesavršena dekoracija

Nećete pogriješiti i ako jedan dio zida ogolite sve do cigle. I ne, ne mislimo da lijepite neke dekorativne pločice nego da ogolite komad zida. Možda je ekstremno, ali je sigurno efektno.

Tamne boje zidova

Ranije su se koristili ti maslinasto zeleni tonovi za bojenje zidova i nećete pogriješiti ako ih obojite upravo na taj način. Naša preporuka vam je da ni u tom slučaju zidovi ne budu besprijekorno obojeni.

Napa kao centralni dio kuhinje

Čak i kod nešto modernijih kuhinja napa može napraviti ogromnu razliku, ako uspijete naći nešto u ovom fazonu.

Drvo na zidovima

Drvo je glavna karakteristika rustičnog stila i ne plašite se kada ga koristite za dekorisanje. Slobodno njime obložite zidove, a ako ih obojite u bijelo sve će biti još ljepše.

Kamin

I to kamin koji nije ušminkan, koji nije crne boji i ima vatrostalno staklo. Ovdje mislimo na najklasičniji kamin koji će po mogućnosti biti obložen ciglom.

Vidljiva građa

Ovo je savjet za sve oni koji planiraju da prave kuću, a žele rustični stil. Ogoljene grede će prostoriji dati taj rustični stil bez obzira na ostalu dekoraciju.

Sto i stolice

Potražite u kući svoje bake sto, stolice i stari kredenac koji ćete staviti u vašu blagavaonu.

Detalji

Ako ne želite neke velike promjene onda uvijek možete iskoristiti stare slike ili goblene. Zašto ne?

Bakina kuhinja

I za kraj, jedan pravi primjer kako bi trebalo da izgleda kuhinja dekorisana na starisnki način, u bakinom stilu.

 

Podijeli ovo