Jedan od naljepših načina da ukrasite svoj dom jeste da u njega unesete raznorazne kućne biljke i cvijeće. Najčešće se one stavljaju na prozorske daske ili u ćoškove soba – ali, zašto ih ne biste imali i u kupatilu? Ne samo što će lijepo izgledati, već će u toj prostoriji biti i veoma korisne za vaše zdravlje,

Prva korist koju ćete odmah primjetiti jeste to što će biljke upiti suvišnu vlagu. Poznato je da biljke proizvode kiseonik pa ćete samim tim dobiti mnogo bolji i kvalitetniji vazduh u svom kupatilu i lakše ćete disati. Kućne biljke tik uz vašu kadu ili tuš kabinu će eliminisati bakterije i svako kupatilo će svojom ljepotom pretvoriti u pravu oazu.

Ukoliko u kupatilu nemate dovoljno prirodnog svjetla onda u njega unesite aloe veru, bambus, filadendron sa srcolikim listovima ili orhideje. Za kupatila sa velikim prozorima i mnogo sunca idealne biljke su gardenije, azaleje ili asparagus paprat.

Sada kada znate koje biljke će vam dobro doći u trenucima opuštanja u pjenušavoj kupki ostaje vam još samo da se odlučite na koje mjesto u kupatilu ćete ih staviti. Mogu da vise sa zida u ukrasnim korpicama ili da ih posadite u saksije i stavite uz kadu, tuš kabinu, na police ili prozore. Unesite malo zelenila u svoje kupatilo, napunite kadu toplom vodom i pjenušavom kupkom i imaćete osjećaj da se nalazite u pravom malom spa centru.

Podijeli ovo