Bez obzira na to da li imate mali ili veliki frižider veoma često je u njemu previše hrane. Kako da složite namirnice bez muke  i da za sekund uzmete hranu ili piće koje želite čim otvorite vrata frižidera?

Počnite jednostavno

Iako se čini da se police u frižideru ne mogu mijenjati, to nije tačno. Organizujte ih prema vašim svakodnevnim potrebama uz pomoć plastičnih korpica. Markerom označite namirnice, kao i rokove trajanja kako vam u frižideru ne bi stajala pokvarena hrana.

Iskoristite prednosti

Čudna mjesta u frižideru su savršena za pića kako bi uvijek bila hladna, a i da se ne bi kotrljala po policama. Ispod spremišta za sireve je savršeno mjesto za flaše osvježavajućih napitaka.

Razvrstajte hranu

Sljedeći korak je da izvadite svu hranu iz frižidera, razvrstate je i pospremite u plastične kutije. Ne samo da je ovo rješenje uredno, već vam više nikad maslaci, namazi i sirevi neće biti razbacani po policama. Oduševićete se kada vidite koliko ste oslobodili mjesta u vječito prenatrpanom frižideru.

Ne zaboravite na zamrzivač

Maleni zamrzivači u frižiderima su mjesta u kojima obično stoje sladoledi, smrznuto povrće i meso. I veoma često su te namirnice razbacane na sto strana čime zauzimaju previše mjesta u ionako malenom prostoru. Razvrstajte ih u plastične kutije na kojima ćete napisati naziv namirnice koja se nalazi unutra. Praktično i uredno, zar ne?

 

Podijeli ovo