Najljepše boje svijeta nalaze se u pejzažima oko nas. Zašto prilikom uređenja vašeg doma ne biste dozvolili da vas priroda inspiriše? Unesite njene boje u svoj stan ili kuću, poigrajte se različitim nijansama i budite sigurni da ćete uživati u novom izgledu svog životnog prostora. Ako niste sigurni kako da to učinite, onda je ovaj tekst stigao u pravi čas.

Svježina iz bašte

Inspirisana šetnjama kroz parcele cvijeća i povrća ova paleta žuto – zelenih boja će donijeti dašak proljeća u vaš dom.

Bijeli zidovi i stolarija omogućuju da stolice i otoman žuto – zelene boje bude u centru pažnje u ovoj sobi. Ukoliko ste se odlučili za ovu paletu boje, onda znajte da ukrasi u vašoj sobi mogu da budu narandžasti, smeđi i pozlaćeni.

Vodena kompozicija

Umirujuće nijanse okeanskih talasa prelijevaju se iz zelene u plavu, a to zavisi od vremenskih uslova i sunca. Slične varijacije boja se nalaze u ovoj plavo – zelenoj paleti koja kombinuje tirkiznu, azurno plavu i bebi  – plavu nijansu.

Morsko i nebesko plaventinilo se savršeno uklapa u prostoriju koja je i dnevna i dječija soba. Zidovi su tirkizne i azurno plave boje, dok sofom prevladavaju bebi – plave nijanse. Bijela stolarija i ukrasi su sjajan izbor za ovu sobu.

Plantaža kafe

Treća paleta koju vam predstavljamo je mješavina boje kafe, sive i krem – bijele nasuprot tople smeđe, bijelo – žute, limun – žute  i zelene. Vjerujte nam, nijedna boja zidova ne čini sobu tako toplom kao što je to smeđa.

Njeni topli tonovi su pretvorili ovu radnu sobu u udobnu prostoriju.  Bijeli kamin, zlatno – smeđi stolić i bijela tapacirana fotelja odlično idu uz zidove boje kafe. Sada se samo udobno smjestite sa šoljicom kafe i svaki posao ćete začas završiti.

Tropski raj

Morska stvorenja, tropsko voće i udari talasa na obalu su inspiracija za ovu paletu. Donesite boje crvene narandže, koralja, papaje i škampa u svoju dnevnu sobu.

Draperije i fotelja u nijansama crvene narandže donose dašak klasike i elegancije oko neutralne bež sofe. Ostatak sobe se prelijeva u svijetlonarandžastim i tamnoplavim tonovima, dok posebnu notu daje prekrivač boje papaje nemarno prebačen preko sofe.

Zemljani tonovi

Terakota i kaki, svijetlosiva i bež boja u mislima bude slike stjenovitih predjela, praistorijskih otkrića i pješčanih pustinja.

Zidovi u sobi na slici su u kaki boji, sofa je u smeđe – sivim tonovima, dok nijanse terakote preovladavaju na draperijama i ukrasnim jastučićima. Poseban šarm daju tapacirane stolice u toplim bež nijansama sa tamnosmeđim detaljima na naslonu.

Ljubičasta strast

Crvena, plava i ljubičasta su osnova ove palete boja koja takođe kombinuje najnježnije i najjače tonove latica cvijeća.

Unesite boje orhideje, hibiskusa, sljeza i fuksije u vašu spavaću sobu. Ako su vam zidovi i namještaj boje sljeza, razbijte ih jastucima u lila tonovima i prekrivačem tamnoljubičaste boje.

 

Podijeli ovo