Urednost i ormar su dva izraza koja se u teoriji često povezuju, ali u praksi traju svega nekoliko dana. Da li i vi poludite kada otvorite svoje ormare, a u njima vas dočeka darmar? Vrijeme je da tome jednom za sva vremena kažete zbogom i složite svoju odjeću i obuću tako da u svakom trenutku možete da nađete ono što vam treba.

Iskoristite prostor na zidu

Umjesto da marame i šalove kačite na vješalice, zašto ne biste iskoristili zid u sobi? Postavite šipku za peškire i kreirajte svoj lični prostor za sve te prelijepe, raznobojne šalove i marame. Izgleda divno, a u vašem ormaru je ostalo dovoljno mjesta za druge stvari.

Stavite cipele na vrata

Najbolja stvar kod štikli je to što su kao stvorene za genijalan način skladištenja prikazan na slici; na unutrašnju stranu vrata postavite šipku i sve cipele sa visokim potpeticama smjestite na nju. Praktično, zar ne?

 

Podignite vješalice

Možda vam zvuči čudno, ali ako podignete šipku na koju stavljate vješalice moći ćete ispod da složite mnogo više odjeće. Čak ćete ispod obješenih stvari dobiti i prostor za malu komodu ili cipelar.

Okačite torbe na kukice

Nije kupatilo jedina prostorija u kojoj možete da kačite stvari na kukice. One su savršeno rješenje za 1001 torbu u vašem vlasništvu.

Složite cipele

Vjerovali ili ne, dobićete mnogo više mjesta na policama ukoliko cipele složite tako da su okrenute u suprotnom smjeru. Tačnije; jednu cipelu okrenite prstima, a drugu petom prema vratima ormara.

Podijeli ovo