Mnogi izbjegavaju plavu boju kad je u pitanju uređenje interijera jer se ona smatra bojom koja je hladna i koja će prostor u kom boravite učiniti manje udobnim. Sve to, naravno zasvisi od nijanse plave koju imate namjeru koristiti, a mi vam otkrivamo devet koje su ove sezone najpopularnije.

Zeleno-plava

Ovo je zaista bogata, tamna plava boja koja ima zeleni podton, smatra se zimskom bojom, ali vi njome možete obojiti jedan dio zida samo da prostoriji date dubinu. Zimi ovu boju uparite sa plišanim ukrasima što će vašem domu dati posebnu dozu luksuza.

Bijelo-plava

Ako se neko ko preferira bijele zidove jer nemate hrabrosti da koristite boje onda je ova nijansa kao stvorena za vas jer je odlična prijelazna boja. U njoj se plava boja tek nazire i bez problema je možete koristiti da njome prebojite sve zidove.

Morsko plava

Ova nijansa plave ima sivi podton, prilično je neutralna i možete je koristiti na većim površinama. Osvježiće prostor i daće mu onu morsku vibraciju.

Sivo-plava

Još jedna sjajna, neutralna boja za sve one koji nisu dovoljno hrabri da u svoj dom ubace nešto življe boje.

Svijetla mornarsko plava

Ova luksuzna boja je kao stvorena za sve one koji žele nešto smjelije boje u svom domu, ali opet ne žele nešto previše tamno što će vizeualno zatvoriti prostor.

Svijetlo plava

Boja kao stvorena za kuhinju, vesela, osvježava, širi prostor, a opet sigurno neće proći nezapaženo.

Tamno sivo-plava

AKo niste dovoljno hrabri za neke tamne ili jarke boje, a opet želite neku primjetnu promjenu, onda je ova tamna sivo-plava ono što tražite.

Tirkizno plava

Ako pratite trendove oonda je tirkizno plava ono što tražite, obojite detalje ovom bojom i u trenu oka ćete dobiti mderan prostor ili bar moderniji nego što je bio.

Podijeli ovo