Sve majke na svijetu bi svojim mališanima, da mogu, od njihovih soba napravile najljepše prostore za život i igru, ali neke nismo talentovane kao majka koja je svojoj djevojčici napravila pravu, pravcatu bajku.

Keri Rajt je mlada majka dvogodišnje djevojčice koja je htjela da se njena ćerkica od najranijeg djetinjstva zainteresuje za čitanje i bajke pa je odlučila da od njene sobice napravi pravo malo carstvo likova iz crtanih filmova i popularnih priča.

Ona kaže da je htjela napraviti nešto bezvremensko, nešto što njenoj djevojčici pomoći da izraste u nevjerovatnu osobu, što će joj poomoći da razvija i živi u svijetu mašte te što je podstaći da zavoli čitanje.

Keri je cijelu sobu oslikala poznatim likovima u nadi da će kod njene djevojčice probuditi znatiželju te da će kada ona bude postavljala pitanja u vezi nekog lika ona moći izvući knjigu i pročitati joj priču u kome je taj lik i da će djveojčica na taj način zavoljeti čitanje. dodala je i da se na zidovima nalaze likovi iz više od 90 priča za djecu.

Pored oslikanih zidova, ova kreativna mama je zajedno sa svojim bratom osmislila i posebne komade namještaja koji se savršeno uklapaju u ovo malo dječije carstvo.

Pogledajte foto-galeriju.

Podijeli ovo