Ljeto je pred vratima, dani su sve duži i topliji i sada je pravi trenutak da uredite svoje dvorište kako biste mogli da uživate u suncu. Ne znate kako da nešto promijenite u izgledu svog dvorišta? Ne brinite, mi smo tu da vam pomognemo sa pet prijedloga.

Postavite granice

Postavite rubove u svom dvorištu uz pomoć biljaka. Nekoliko posudica sa cvijećem posložite po terasi kako biste stvorili ugođaj sobe. Oštrinu tih rubova ublažite sa nekoliko većih posuda sa cvijećem. Dvorište će vam izgledati predivno.

Ublažite prijelaz

Upada vam u oči izlaz iz kuće u dvorište? Prijelaz je nekako isuviše naglašen? Ne brinite, to možete lako riješiti; instalirajte nova vrata sa velikim staklima na terasi, a u njenom dnu neka svoje mjesto nađe neko lijepo cvijeće u saksijama. Tako ćete uvijek imati predivan pogled okupan sunčevim sjajem.

Osvježite ogradu

Čak i najjednostavniji dizajn za ogradu može u potpunosti da promijeni izgled vašeg dvorišta. Oko nekada obične, crne ograde postavljene su saksije iste boje iz kojih se prema nebu penju prekrasne biljjke. Divno, zar ne?

Unesite vedrinu uz pomoć boja

Zašto ne biste vaš eksterijer naglasili sa malo boje? Neka zelenilo u dvorištu ostane, pa i pod može da zadrži svoje sivkaste i smeđe nijanse, ali zato sto i stolice moraju zablistati u nekoj jarkoj boji – na primjer crvenoj! Sve što vam treba je sprej u boji i malo vremena da ofarbate nekada jednolične nogare stola i stolica.

Uskladite boje

Ukoliko je pod vaše terase svijetlosive boje, onda i ostatak uredite u nijansama koje neće mnogo odudarati od nje – sivoj, bijeloj i crnoj. Neka svi ukrasi budu u tim bojama. Velika pletena stolica ukrašena sivim i bijelim jastučićima jednostavno zove da se udobno smjestite i uživate u ispijanju omiljenog pića i dobroj knjizi.

Podijeli ovo