Svaki roditelj vrlo dobro zna šta znači kada se u po noći spotakne o plišanog medu, autić ili kockicu. Iako vaši mališani uglavnom pospreme svoje igračke, neke naprosto budu zaboravljene i nađu se tamo gdje ne treba kada usred noći krenete do kupatila. Pitate se kako da pospremite sve razbacane igračke na jedno mjesto, a da vaše dijete ipak zna gdje se koja nalazi? Donosimo vam četiri prijedloga za uredniju dječiju sobu.

Pospremite LEGO kockice

Kada se jednom izvade iz originalnih pakovanja LEGO kockice se skoro nikad ne vraćaju u njih. Vaši mali kreativci svakodnevno grade neobične građevine i potreban im je sav asortiman koji imaju. Kako da onda pospremite sve te izmiješane kockice? Lagana providna posudica bez poklopca je savršeno mjesto za pospremanje 1001 LEGO kockice; biće sve na jednom mjestu, a vaš mali arhitekta će u svakom trenutku moći da izvadi one koje želi i da vrati one koje su višak.

Sitne igračke na jednom mjestu

Klikeri, plastične figurice, barbikine torbice i češljići se začas izgube na podu dječije sobe, a vi se suočavate sa suzicama u očima vaših malih maza. Riješite to platnenim torbama sa učkurom u koje će stati svaka sitna igračkica, a koju ćete moći ponijeti i na putovanje kako bi se vaše dijete i na odmoru igralo sa omiljenim igračkama.

Garaža za autiće

Mali ormar sa providnim akrilnim vratima i mnogo polica savršeno je mjesto za pospremanje svih autića, kamiončića, aviončića i ostalih mini prevoznih sredstava. Okačite ga na zid dječije sobe, ali dovoljno nisko da ga vaš mali vozač može otvoriti i izabrati vozilo kojim će se danas igrati. Brm, brrrrmmmm!

Puzzle nadohvat ruke

Ništa tako ne bode oči u dječijoj sobi kao potrgane kutije za puzzle. Nabavite plastične ormariće sa fiokama i u njih pospremite puzzle. Nemojte samo zaboraviti da na svaku fioku nalijepite sliku sa pakovanja kako bi vaše dijete znalo o kojoj se slagalici radi.

Podijeli ovo