Duvanski dim ostavlja neprijatan miris koji se teško uklanja, naročito zimi. Evo pet lakih načina za otklanjanje neprijatnih mirisa cigareta

Pušenje u zatvorenom prostoru ostavlja neugodan miris koji se zavlači u odjeću, zavjese ili namještaj. Pokušajte sa ovih nekoliko jednostavnih trikova da se riješite neprijatnih mirisa duvana.

Sirće ili ugalj

Ugalj i sirće upijaju i neutrališju neprijatne mirise. U nekoliko posuda naspite malo vinskog sirćeta ili stavite komadiće aktivnog uglja te postavite u prostoriju u kojoj se puše cigarete. Ako imate djecu ili kućne ljubimce, posude stavite na nedostupno mjesto.

Parfem

Pošpricajte malo parfema po hladnoj sijalici. Kada se svjetlo upali i sijalica ugrije, prostorijom će se proširiti prijatan miris koji će barem delimično prikriti dim cigarete.

Omekšivač za odjeću

Ako osetite da su vaši modni dodaci poput rukavica, kape ili šala upili miris cigarete, a planirate ih nositi, tokom sljedećeg dana ostavite ih sat vremena na otvorenom neka se provjetre, a nakon toga stavite ih preko noći u plastičnu kesicu, zajedno s omekšivačem u obliku maramica ili mirisnim kesicama za ormar.

Pijesak za mačke

U pepeljaru naspite malo običnog ili još bolje mirisnog pijeska za mačke. On će potpuno ukloniti neprijatni miris opušaka, a i lakše ćete očistiti pepeljaru.

Soda bikarbona

Uveče prije spavanja pospite sodu bikarbonu po tepihu, sjedećoj garnituri i ćoškovima prostorije u kojoj se pušilo. Ujutru usisajte.

Izvor: telegraf.rs

Podijeli ovo