Kad god dođe na red pranje prljavog veša znate da slijedi beskonačno sortiranje stvari, odvajanje svijetle odjeće od tamne i traženje igle u plastu sijena – druge čarape u hrpi prljavih stvari. Recite dosta tome. Slijedite ovih šest savjeta i lakše se izborite sa prljavim vešom.

Koristite žičane korpe

Došlo je vrijeme da tu polomljenu plastičnu kantu zamijenite sa mnogo boljom korpom napravljenom od žice. Dno je napravljeno od drveta, ostatak korpe od žice, a najbolja stvar je u tome što ima i točkiće tako da će vam biti mnogo lakše da prljavu odjeću direktno iz nje prebacite u veš – mašinu.

U potrazi za čarapom

Sve što vam treba je jedan drveni okvir koji ćete ofarbati u željenu boju (na primjer bijelu), nalijepiti simpatičan natpis “Čista. Sama. Tražim partnera” i na njegov donji rub dodati nekoliko kukica. Rezultat? Dobili ste savršeno mjesto za čarape kojima se par negdje izgubio. Okačite usamljenu čarapu na kukicu i neka ostane tu sve dok ne nađete njen par.

Staklene posude za deterdžent

Ogromnim i neuglednim plastičnim flašama deterdženta za veš i omekšivača nikako nije mjesto u kupatilu. Ne samo da kvare izgled vašeg malog spa centra već zauzimaju i previše mjesta. Zašto ih ne biste izlili u nešto praktičnije i mnogo, mnogo ljepše? Stakleni dozatori su idealno rješenje za tečne deterdžente i omekšivače dok u tegle možete staviti prašak za veš. Sada samo na svako pakovanje nalijepite naljepnicu i postavite dozatore i tegle na police. Izgleda divno, zar ne?

Uštedite na prostoru

Kupatila su obično veoma mala i morate da vodite računa o tome da ih dodatno ne zatrpavate. Stvari možete da spremite na najneobičnija mjesta koja vam nikad ne bi pala na pamet da niste pročitali ovaj tekst. Kukice, plastične ili žičane korpice mogu da stoje čak i uz bojler, a na njih onda stavite ono što želite da vam je nadohvat ruke.

Police i sto za peglanje u jednom

Ako sto za peglanje ispada iz ormara svaki put kada otvorite vrata ili je uguran između zida i veš – mašine onda je vrijeme da stvar uzmete u svoje ruke. Na ormarić sa policama stavite dasku presvučenu tkaninom otpornom na vrućinu i dobili ste mali i veoma praktičan sto za peglanje. Na policama sada možete držati peglu i flašicu vode.

Sortirajte prljavi veš

Kako da začas sortirate prljavi veš bez bacanja odjeće po podu? Stavite na zid tri kukice, na njih okačite platnene kese, označite ih natpisima “svijetli”, “tamni” i “osjetljivi” i problem je riješen! Sjajno, zar ne?

Podijeli ovo