Vječna borba u stanovima i kućama se vodi oko toga kako da se u kupatilo stave sve potrebne stvari, a da se ne zatrpa ionako mali prostor? U ovom tekstu vam otkrivamo pet načina za savršenu organizaciju u vašem kupatilu zahvaljujući kojoj će vam sve biti nadohvat ruke, a nećete zapinjati za stvari po podu.

Teglice

Nije zimnica jedino što možete spremiti u tegle. One mogu biti veoma korisne i u vašem kupatilu. Četkice za rumenilo, mali kistovi za usne, sićušne olovke za oči i slične sitne stvari spremite u staklene tegle. Pričvrstite ih za dasku uz ogledalo kako bi vam bile pri ruci kada se šminkate. U njima takođe možete da držite i štapiće za uši, blaznice i sapunčiće.

Pribor za kosu

Ako poslije pranja kose stalno nervozno tražite fen i peglu po cijelom kupatilu onda je vrijeme da nabavite organizatore otporne na toplinu i držite ove aparate razdvojene. Tako ćete ih zaštititi od oštećenja i ogrebotina.

Viseće korpice

U zgodne viseće korpice pospremite sve četke, češljeve, maske i gelove za kosu. Kupatilo će vam uz njih izgledati mnogo urednije.

Vintažni ormar

Unesite dašak davnih vremena u svoje kupatilo sa vintažnim ormarićem koji možete i sami da napravite. Sve što vam je potrebno je okvir od starog prozora i nekoliko drvenih daski i to je to!

Police

Polica nikad dosta i zato iskoristite prostor iznad vrata kupatila kako biste dobili još malo mjesta za odlaganje peškira. Stare drvene gajbice i palete možete veoma lako da iskoristite kako biste napravili police. Pogledajte na slici kako lijepo izgledaju.

Izvor: Kuća Stil

Podijeli ovo