Kad je u pitanju kombinovanje boja pri uređenju životnog prostora nismo toliko hrabri da eksperimentišemo koliko smo, na primjer, kad kombinujemo djevne kombinacije što je donekle razumljivo jer je puno lakše promiejniti majicu nego fotelju.

S druge strane, dom bez boja je nekako prazan, hladan i nepotpun i zato se uvijek odlučite za malo boje, a oko pravih kombinacija smo mi tu da vam pomognemo.

Mornarsko plava i narandžasta

Plava i narandžastu su komplementarne boje  koje se savršeno podudaraju, posebno ako je u pitanju mornarsko plava i zagasito narandžasta. Ne ustručavajte se da veće komade namještaja u ovim bojama kombinujete.

Crna i žuto-zelena

Možda vam nikada ne bi palo na pamet da kombinujete ove dvije boje, ali one se zaista savršeno slažu, posebno u trpezariji. Možete kombinovati stolice ovih boja, ili da nabavite crni sto, a stolice u žuto-zelenoj.

Maslinasto-zelena i narandžasta

Maslinasto zelena je prilično neutralna i slobodno je možete podići nekim detljem u vetreno narandžastoj boji. Pazite samo da narandžaste ima manje.

Tirkizna i zlatna

Sigurni smo da će većinu ova kombinacija asocirati na neki teški kič, ali ako to odradite kako treba vaš životni prostor će odisati luksuzom.

Boja lososa i plava

Još jedna kombinacija plave i verzije narandžaste, samo je u ovom slučaju boja lososa ta koja umiruje, a plava j ta koja treba da podigne.

Boja breskve i ljubičasta

Ovo su boje kao stvorene za dnevnu sobu gdje ćete većinu vremena provoditi sa svojom porodicom u nekoj opuštenoj atmosferi.

Svijetlo plava i boja cigle

Svijetlo pava je hladna i treba da je bude puno manje u odnosu na boju cigle, ako želite da prostorija izgleda toplije.

Kraljevsko plava i limeta zelena

Ova kombinacija odaje utisak osobe koja apsolutno zna šta radi kad je u pitanju uređenje doma.

Boja lavande i svijetlo plava

Kombinacija koja će protoriju učiniti toplom i ugodnom.

Podijeli ovo