Iako većina ne želi da prlja ruke kad su u pitanju popravke oko kuće jer misle da će pokvariti nešto i da će nakon što se napate na kraju opet morati zvat majstore mi smatramo, da kad su neke sitne popravke u pitanju ne bi trebalo da bacate novac jer ih može obaviti i dijete.

Za vas smo sastavili pet situacija koje možete riješiti sami uz kratka uputstva koja će vam pomoći da nešto ne zeznete.

Pukotina u zidu

Kad su u pitanju manje pukotine na zidovima stvarno nema potrebe da zovete majstore jer za sat vremena sve možete riješiti sami. Sve što vam treba jeste glet masa, špatula, boja i četkica. Glet masu napravite prema uputstvu na pakovanju i nanesite na pukotinu pomoću spatule. Pokušajte izravnati što je bolje moguće i ostavite da se u potpunosti osuši, a nakon toga obojite glet masu istom bojom kojom je oboje ostatak zida.

Česma koja kapa

Kada voda kapa iz česmenajvjerovatnije su u pitanju gumice koje su se izlizale i to nije neka nauka da ih ne možete zamijeniti sami. Sve što vam treba su odgovarajući ključevi i nove gumice. Jedino što može da vas spriječi da to obavite sami jeste da nemate dovoljno snage da odvrnete vrh česme.

Pokvarena kvaka na vratima

U slučaju ovog kvara sigurno vam ne treba pomoć majstora osim ako su u pitanju stare kvake koje su se zapekle i koje nikako ne možete odšarafiti. U suprotnom samo kupite nove kvake i zamijenite ih.

Podijeli ovo