Kupovina poklona za klince koji tek treba da zakorače u ono pravo djetinjstvo može biti prilično komplikovano, to se posebno odnosi na trogodišnjake jer djeca tek u tom periodu svjesno počinju da se igraju sa igračkama, sve do tog trenutka je bilo bacanje, stavljanje u usta. Upravo iz tog razloga trogodišnjacima sa posebnom pažnjom treba birati poklon za rođendan.

Važno je da kuptie igračku koja će djetetu stvarno biti od koristi koja neće samo ležati u nekom ćošku i kupiti prašinu. Izbjegavajte igračke sa oštrim rubovima, gledajte da budu zaobljene i naravno da nemaju sitne dijelove koji se mogu lako odvojiti.

Dogodišnjaci i trogodšnjaci obožavaju igračke koje proizvode zvukove i ako ne želite da se zamjerite roditeljima djeteta, nipošto nemojte kupiti nešto što “tandrče”, a isto tako izbjegavajte to i za svoju djecu.

Klinci su u tom periodu jako znatiželjni, vole da istražuju i da “rješavaju” neke manje zadatke što znači da su igračke koje od njih zahtjevaju da predmet određenog oblika proguraju kroz ogovarajući oblik apsolutno savršen izbor. Nećete pogriješiti ni ako kupite neke igračke koje klinci mogu voziti gurajući ili vukući za konopac, mekane slikovnice i naravno autići, kamiončići i ostalo, napravljeni po mogućnosti od drveta i krupnih dijelova.

Mi imamo 10 prijedloga sa kojima sigurno nećete pogriješiti.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

 

Podijeli ovo