Kuhinja bi trebalo da je srce svakog doma i na taj način bi je trebalo posmatrati i kad krenete sa uređenjem. Iz nekog razloga kod nas se kuhinje uređuju samo kao radni prostor, mjesto gdje se priprema hrana, a akcenat bi trebalo staviti na mjesto gdje se okuplja porodica.

Kada uređujete kuhinju trebalo bi da obratite pažnju na to da stvorite toplo okruženje, koje neće biti samo usputna stanica i mjesto za odlaganje. Bilo bi dobro da u kuhinji postoji mjesto za sjedenje, šank, ostrvo ili pak mali sto. Kuhinju uredite tako da bude prijatna oku, donesite detalje koji su vam dragi, ne dozvolite da kuhinja bude hladna, kao restoranska, namjestite je tako da vašim ukućanima bude zadovoljstvo da se motaju tuda.

Upravo takvu jednu kuhinju pokazaćemo vam fotografijama koje je napravila Claire Esparros za magazin HomePolish.

Kao što vidite riječ je o prilično maloj kuhinji koja je na prvom mjestu funkcionalna, ali koja je dizajnerski odrađena tako da bude oku ugodna. Drvene, otvorene police su joj dale poseban starinski ugođaj koji automatski asocira na toplinu doma. Neka vam ova kuhinja posluži kao inspiracija za uređenje.

Podijeli ovo