Mnogo namirnica stoji na policama u ostavi i veoma često tu nastaje pravi nered. Pitate se kako da izbjegnete ljepljive fleke na ormarićima i razbacane stvari na sve četiri strane ove prostorije? U ovom tekstu vam otkrivamo dva jednostavna rješenja uz pomoć kojih će u vašoj ostavi od danas vladati prava harmonija.

Kao prvo, sve proizvode koji se mogu proliti i tako stvoriti grozne ljepljive mase po policama – na primjer ulje, med, dekoracija za kolače i prašak za pecivo stavite na stalak sa dvije tacne. Zašto je to bolje od držanja stvari na policama? Razlog je veoma jednostavan i praktičan; ako se nešto prospe ili prolije, lakše ćete izvaditi tacnice i oprati ih nego da ribate čitavu policu. Osim toga, ovaj stalak sa tacnama je odlično rješenje zato što ne zauzima mnogo prostora, a na njega može stati mnogo stvari i lakše ćete ih pronaći kada vam zatrebaju.

Drugo veoma praktično rješenje odnosi se na problem grickalica i sokova. Najbolje bi bilo da ih držite u šupljikavoj korpi. Više se ne morate bojati da će djeca ispreturati sve živo po ostavi ne bi li našli svoju kesicu čipsa i omiljeni sokić – u korpi će im sve biti nadohvat ruke.

Podijeli ovo