Male spavaće sobe su pravi izazov za sve one koji imaju mnogo stvari i ne znaju gdje bi s njima. Pitate se koji je najpametniji način da pospremite svu odjeću, cipele i nakit u svojoj maleckoj spavaćoj sobi? Mi vam u ovom tekstu donosimo čak šest prijedloga.

Zavirite na neočekivana mjesta

U maloj spavaćoj sobi svaki centimetar je zlata vrijedan. Vrata ormara su savršeno i nadasve neočekivano mjesto na koje možete staviti barem nešto od svojih stvari. Sve što vam treba je jedna šipka i jedna kukica i pogledajte šta sve može da stane sa druge strane vrata!

Počistite pod

Jedan od vizuelnih trikova uz pomoć kojeg ćete dobiti dodatni prostor za odlaganje stvari jeste da na zid stavite kockaste i pravougaone kutije. Tako ćete maknuti gomilu stvari sa poda i ispod kreveta, a soba će vam izgledati veće.

Neka bude uredno iako se ne vidi

Zatvorena fioka je sinonim za nabacane stvari, a naročito u malim spavaćim sobama. Osmislite novi sistem; lijepi tanjirići mogu postati savršene pregrade u koje će stati sve ukosnice, narukvice, lakovi za nokte i ostale 102 stvarčice koje su ranije ležale razbacane u fioci.

Iskoristite zidove

Ako u vašoj spavaćoj sobi nema dovoljno prostora za odlaganje stvari zašto za to ne biste iskoristili zidove? Uz kozmetički stolić stavite jednu policu na koju možete da odložite nakit ili šminku. Ne zaboravite da ispod police stavite nekoliko kukica kako bi vam torbe uvijek bile nadohvat ruke.

Štand sa nakitom

Nije problem složiti nakit u kutijice već je nezgodno za iste naći mjesto u majušnoj sobi. Riješite to uz pomoć jedne police i praznog okvira od kojeg ćete napraviti pravi mali štand. Na ploču stavite kukice i na njih okačite ogrlice kako se ne bi zapetljale sa ostalim nakitom. Minđuše, narukvice i prstenje umjesto u obične kutijice spremite u ljupke vintažne posudice i šoljice. Divno, zar ne?

Trik za ormar

U većini slučajeva ormari dolaze sa malo polica i jednom ili dvije šipke za vješalice. No, ako u njega ubacite fioke, kutije, ormariće i još poneku šipku dobićete mnogo organizovaniji prostor za svu vašu odjeću.

Podijeli ovo