Stiglo je vrijeme za krečenje i već ste uzeli paletu boja u ruke da odlučite kako ćete urediti svoj dom. Zastanite na trenutak i razmislite; da li je potrebno da zidove prefarbate u samo jednu nijansu? U narednim redovima pokazaćemo vam sedam zgodnih ideja za koje će vam trebati nekoliko vrsta boja, ali budite sigurni da će vas rezultat oduševiti.

Dodajte boju u neutralnu sobu

Ako je namještaj u vašoj sobi bijelih i pastelnih nijansi, onda zidove prefarbajte u jaču boju, te ih razgraničite bijelom linijom. Soba će vam biti mnogo toplija i ljepša.

“Zakrpe” u boji

Ne postoji prostorija u vašem domu u koju se ova ideja ne bi uklopila. Kvadratima i pravougaonicima označite mjesta na zidu i onda ih popunite željenom bojom. Vodite računa da se nijansa na zidu slaže sa namještajem u sobi.

Šareni krugovi

Ostanimo još malo u svijetu geometrije. Ovog puta, donesite tufne na svoj zid. Označite krugovima mjesta na zidu i pređite zelenom i rozom bojom preko njih. Ako želite pojačati umjetnički dojam, postavite na zid drvene šuplje krugove.

Roletne u boji

Nisu zidovi jedina mjesta u vašem domu na koja možete nanositi boje. Zašto to ne bi bile i roletne? Obične bijele prozore prekrijte roletnama u jarkim bojama i razbijte monotoniju u sobi.

Komadić neba u spavaćoj sobi

Ako vam je spavaća soba u bijeloj boji, onda će se savršeno uklopiti uzglavlje kreveta u nekoliko nijansi plave. Lako se farba, a donijeće nebesko plavetnilo u vaš dom. Neka svako jutro izgleda sunčano iako vani pada kiša.

Prugice za curice

Široke linije na zidu u ružičastim i bijelim nijansama savršeno će se uklopiti u sobu koju dijele dvije sestrice. Dodajte tome svijetlorozi i bijeli namještaj i vaše kćerkice će se osjećati kao da žive u kućici za lutke.

Kocka do kocke, kockica

Dječija soba je mjesto koje prihvata što šarenije i razigranije zidove. Napravite ugođaj igraonice tako što ćete čitav zid označiti pravougaonicima, razdvojiti ih bijelom linijom i onda svaki prefarbati u drugačiju boju. Vaš mali nestaško će biti oduševljen!

 

Podijeli ovo