S obzirom na to da nam je toplo vrijeme konačno došlo, bio bi red da u skladu s tim promijenite i svoju posteljinu i prilagodite je godišnjem dobu. Unesite ljeto i u svoj krevet!

Većina nas cvijeće kombinuje sa unutrašnjom dekoracijom, na primjer, putem zavjesa sa cvjetnim dezenima, stolnjacima i ostalim komponentama, pa čak i namještajem u obliku cvijeća. Cvjetne posteljine predstavljaju najlakši način da pretvorite svoju spavaću sobu u lijep proljetni ili ljetni dan, ispunite je predivnim karakteristikama bez trošenja prevelikih novčanih sredstava.

Uveličane cvjetne kombinacije na posteljinama predstavljaju izvanredan detalj, odvažan i vrlo moderan, dok mnogi dizajneri kreiraju upravo takve zbirke. Ovakav aranžman upotrijebljen u vašoj spavaćoj sobi predstavlja idealnu ideju za kreiranje odvažne središnje tačke sa bojama i izgledom koji se savršeno slaže s velikim površinama prostorije, jer određeni cvjetovi mogu zauzimati veličinu čitavog jastuka. Možete primijeniti ovaj dizajn u bilo kojoj boji da želite – žutoj, crvenoj, zelenoj, plavoj ili ljubičastoj, sa svima njima zajedno ili pojedinačno.

Ukoliko tražite način da iskoristite ove neobične cvjetne dezene, znajte da većina njih dolazi s retro inspiracijom. Ovaj dekor nije dosadan i izgleda vanvremeski i veoma lijepo, dok su ovakve posteljine savršene za retro, shabby chic ili djevojačke spavaće sobe. Mnoge ovakve posteljine dolaze u nijansama roze ili crvene boje, s malim obrascima na rubovima materijala ili gušće postavljenim cvjetovima koji preplavljuju čitave površine, a možete ih kupiti s jednom ili više nijansi, pronaći s uparenim bojama ili jednom nijansom koja ih krasi.

Floralni dekor posteljina u blagim bojama predstavlja modernu verziju retro varijanti i cilja ka svima koji vole cvjetne trendove, a vodene i svijetle boje predstavljaju najaktuelnije. Posteljine ovog tipa obično su vrlo odvažne i prikazuju kontrastne boje poput zelene, ljubičaste, hrskavo bijele, tirkizne, crvene i slične.

Prenosimo: http://www.dizajndoma.hr

Podijeli ovo