Stone lampe su standard kad je u pitanju osvjetljenje u spavaćim sobama, ali to ne znači da ne možete eksperimentisati. Ako želite da vaša spavaće soba poprimi moderan izgled onda obavezno razmotrite viseće lampe, a mi imamo nekoliko više nego dobrih razloga koji im idu u prilog.

Prvi od razloga zbog kojeg je vrlo pametno unijeti ove komponente u naše spavaće sobe jest taj što lusteri štede prostor, čak i najmanjih prostorija, dok ova viseća rasvjeta istovremeno ne zahtijeva bilo kakve komode pokraj kreveta kako bi na njima stajala. Sa druge strane, stvaranje nekoliko slojeva osvjetljenja predstavlja dobru ideju za bilo koji prostor, posebno spavaćih soba, koje mogu izgledati daleko prostranije i moći ćete promijenite svoj ambijent u skladu sa svojim raspoloženjem.

Moderni lusteri

Viseća rasvjeta vrlo često predstavlja moderne i minimalističke spavaće sobe s pretežno žestvenim osjećajem i različitim nijansama. Postoji obilje lustera između kojih možete izabrati, a najpopularniji od njih jesu tanki metalni, posebno ukoliko su kreirani od bakra. Sa dopadljivim oblikom, metalni lusteri mogu vrlo lako biti uklopljeni u svaki dekor i izgledaju šik, a pored toga metalni kućno dekorativni elementi predstavljaju ultimativni trend današnjice.

Matirani crni i bijeli lusteri kreirani od betona dodaju teksturni izgled vašoj spavaćoj sobi dok moderni stakleni elementi osvjetljenja u različitim bojama i oblicima izgledaju potpuno nevjerojatno i mogu učiniti vašu spavaću sobu kompletnom. Poigravajte se oblicima i materijalima, kreirajući s njima teksturne kombinacije.

Industrijski lusteri

Industrijke i muževne spavaće sobe izgledaju nevjerovatno s lusterima industrijskog stila. Ovo su uglavnom sijalice na kablovima s različitim abažurima, u raznovrsnim veličinama i oblicima, dok kabl možete učiniti daleko istaknutijim po vašem izboru. Ovakvi lusteri mogu poprimiti retro izgled i vrlo lako se uklapaju u bilo koji stil spavaće sobe. Možete takođe izabrati tamne difuzore svojih metalnih lustera sa žaruljom unutar njih, što je još jedna od istaknutih karakteristika industrijskog stila.

Lusteri s pletenim abažurima

Pleteni abažuri predstavljaju nevjerovatne kreacije za spavaće sobe kuća na plaži ili priobalju, ali se isto tako savršeno uklapaju u seoska gospodarstva. Ovakav dizajn može pomoći stvranje relaksirajućeg ambijenta i unijeti teksturni izgled u spavaće sobe. Preporučuje se upotreba pletenih detalja ili namještaja koji će prelijepo istaknuti lustere ovog tipa.

Izvor: DizajnDoma

 

Podijeli ovo