Ukoliko svakog vikenda pravite generalku u kući onda ne bi bilo loše da imate spisak stvari koje treba da čistite svake sedmice. Znate li šta zaista treba da čistite jednom u sedam dana? Ne brinite, mi smo tu da vam pomognemo.

Prljavi veš

Znamo da je ovo kućni posao koji skoro niko ne voli. No, da biste spriječili da se gomile prljavog veša pretvore u prave kule najpametnije je da ga perete barem jednom sedmično.

Kupatilo

Budući da voda iz vašeg toaleta može da pošprica i ostatak kupatila (užasno, zar ne?!) obavezno svake sedmice dezinfikujte sve površine na kojima vam stoje sredstva za ličnu higijenu.

Tepisi i staze

Da, dobro ste pročitali; tepihe i staze morate očistiti prije nego što se na njima pojave raznorazne mrvice. Ako ih ne usisavate prljavština će se skoriti u njima, a o prašini da i ne govorimo.

Prašnjavi namještaj

Ne samo da prašina na vašem namještaju izgleda odvratno, već ga može ozbiljno i oštetiti. Prašina može biti abrazivna i ako protrljate neko mjesto na njemu moguće je da će ostati ogrebotina. Očistite ga krpom od mikrofibera.

Plahte

Razmislite malo o tome koliko vremena provodite na svom krevetu, tačnije na plahtama? Mikrobi i znoj se začas nakupe i zbog toga ih morate prati svake sedmice.

Podijeli ovo