Kao što smo već pisali, nekoliko puta do sada, tapete su se vratile na velika vrata i trenutno su jedan od najpopularnijih trendova kad je u pitanju uređenje enterijera. Naravno, to više nisu one tapete koje su bile moderne sedamdesetih godina, koje su stavljale po cijelim zidovima, koje su se teško stavljale, a još teže skidale i ispod kojih se stvarala vlaga.

Tapete su danas napravljene od kvalitetnih materijala, lako se stavljaju, skidaju i prodaju se u bezbroj boja i dezena, možete ih stavljati preko cijelih zidova, ali i samo u jednoj liniji, baš kao dekoracija.

Ako slučajno razmatrate opciju tapeta u vašem domu, onda nastavite čitati jer ćemo vam otkriti šta je to trenutno najmodernije kad su tapete u pitanju.

Geometrijski dezen

Kao što ste sigurno primjetili, ako imalo pratite modu, trendovi se konstantno vrte u krug, a tako je i sa geometrijom u uređenju enterijera koja je bila jako popularana krajem šezdesetih i početkom sedamdesetih godina. Ako geometrijski dezen upotrijebite na pravi način, možete dodati dozu šarenila i dubine, a da to sve ne bude pretjerano. Tapete su pravi način da to postignete.

Da biste dobili pravi rezultat treba da pripazite na veličinu geometrijskih oblika i da ih uskladite sa ostatkom dekora u prostoriji.

Digitalni print

Svi oni koji bi htjeli da svoj dom urede na poseban, jedinstven način neka uzmu u obzir tapete sa digitalnim printom. Ono što je sjajno kod ovog printa jeste da je veoma jednostavan i fenomenalan je za nadogradnju. Tačnije, odlična je baza za gotovo sve stilove u uređenju iako vam se to možda na prvu ne čini tako.

Metalik tapete

Ovo je za one nešto hrabrije, za one koji svom domu dati luksuzan izgled. Kao stvorene su za spavaću sobu. Na sve na šta treba da obratite pažnju kada su u pitanju metalik tapete jeste da ne pretjerate sa količinom. Jedan komad iza uzglavlja kreveta u spavaćoj sobi će biti sasvim dovoljan.

Savjeti kako da upotrijebite tapete na neobične načine

Kad su u pitanju trendovi u vezi tapeta, veoma je popularno koristiti ih bilo gdje osim na zidovima. Samo neke od ideja koje možete iskoristiti su:

  • Stavite tapete iza police za knjige.
  • Izrežite komad, uokvirite i stavite na zid.
  • Obložite ladice stare komode.
  • Zalijepite tapetu na stari klub stolić.
  • Presvucite stolice.

 

Podijeli ovo