Gotovo smo sigurni da ne postoji kuća kojoj nije potrebno još malo mjesta za ostavljanje stvari i trikova organizacije koji će vam zaista olakšati život.

Kad je u pitanju pospremanje sitnica, ladice su ključna stavka svake organizacije, što više ladica – to bolje, ali šta kada organizaciju u ladicama podignete na još viši nivo. Donosimo vam deset načina na koje možete organizovati ladice i iskoristiti ih na još praktičniji način. Sigurni smo da ćete zaljubiti u ovaj vid organizacije.

Ladica za plastične posude i poklopce

Svi mi muku mučimo sa spremanjem plastičnih posuda i poklopaca, a ovako organizovana ladica će taj posao zaista olakšati, sve će vam biti pregledno i na svom mjestu.

Ladica za hranu za kućne ljubimce

Svi koji imaju kućne ljubimce znaju koliko je teško organizovati njihovu hranu, a da to ne izgleda neuredno. E, pa ova ladica će vam riešiti problem.

Gdje staviti fen, figaro, peglu…

…u ladicu koja je napravljena upravo za sve ove potrepštine koje u kupatilu zauzimaju zaista puno prostora. Ono što je sjajno, jeste da ova ladica ne zauzima puno prostora, a u nju će stati sve što vam je potrebno.

Ladica ili daska za rezanje?

Ako vam nedostaje radnih površina, onda umjesto jedne ladice stavite dasku za rezanje. Koliko je ovo sjajno?

Gdje je daska za peglanje?

Još jedan sjajan način da sakrijete stvari koje nije baš jednostavno sakriti.

Savršeno mjesto za noževe

Ako ne znate gdje ćete sa noževima, a opcija da stoje na radnom stolu nije opcija, onda iskoristite mali kutak u vašoj kuhinji i stavite posebnu ladicu za noževe.

Sakrijte prljavi veš

Ako imate dovoljno mjesta u kupatilu, obavezno napravite ove ladice za odvajanje šarenog, bijelog i osjetljivog veša.

Ladica za začine

Savršeno bi bilo da ova ladica stoji tik pored šporeta, a tu će se sigurno naći mjesta jer ne zauzima previše prostora.

Ladice za tepsije i kalupe

Onaj prostor između donjih kuhinjskih elemenata i poda, ne mora ostati prazan, popunite ga ladicama u kojima ćete držati tepsije i sve one kalupe za pečenje kolača.

Povrće i pekarski proizvodi

Ako nemate ostavu, onda povrće i pekrske proizvode možete držati u ladicama posebno opremljenim za tu priliku. Lijepo, ali i praktično što je u ovom slučaju još važnije.

Podijeli ovo