Koliko god da ste očistili kuću, ukoliko su vam prozori prljavi sve će izgledati neuredno. Umorni ste od brisanja krpom i udisanja štetnih hemikalija iz sredstva za čišćenje stakla? Zašto ne biste sami napravili rastvor kojim ćete savršeno oprati prozore u svom domu?

U litru vode stavite ¼ litre sirćeta, nalijte dobijeni rastvor u flašu sa prskalicom i dobro promućkajte. Poprskajte prozore rastvorom, ali vodite računa da ga ne bude previše. Umjesto krpom, brišite ih novinama i to tako što ćete list po list zgužvati u loptice i njima očistiti stakla. Veoma je važno da ne koristite masne listove papira iz časopisa, već iz običnih dnevnih novina. Ne zaboravite da koristite rukavice kako vam ruke ne bi ostale crne od novinskog papira. Kada se loptica od novina potpuno smoči, uzmite drugu i nastavite sa brisanjem. Ostavite da se prozori sami osuše što će biti veoma brzo.

Rastvor od sirćeta i vode će besprijekorno očistiti vaša stakla i neće ostaviti nikakve mrlje. Osim prozora, ovim domaćim sredstvom za čišćenje i novinskim lopticama možete čistiti i vitrine ili staklene stolove.

Izvor: Kakopedija

Podijeli ovo