Jedan od stereotipa koji se vezuju za minimalistički uređene enterijere jeste da odišu hladnoćom, da nemaju onaj ušuškani osjećaj toplog doma. Naravno to ne mora biti slučaj ako budete pazili na nekoliko detalja zbog kojih će i vaš minimalistički dom odisati toplinom i dobrodošlicom.

Dodajte sitnice

Ako dodate nekoliko ukrasa na zid, malo jastuka ili koju svijeću to nikako ne znači da ćete odstupiti od minimalizma, a s druge strane sve ove sitnice vaš dom će učiniti udobnijim i toplijim za boravak. Još jedna sitnica koja će prostor učiniti ugodnijim je svkako ako namještaj približite, ne da ga razbacate po cijeloj prostoriji.

Dekice su sjajno rješenje

Samo jedna prebašena dekica preko kauča ili fotelje će u potpunosti promijeniti ugođaj u vašem dnevnom boravku i zato ako mislite da vam fali topline isprobajte ovaj veoma efikasan trik.

Svjetlo kao dekoracija

Način na koji koristite svjetlo u prostoriji može drastično promijeniti ugođaj. Na primjer nije dobra kombinacija ako u minimalistički uređenoj prostoriji imate previše jako svjetlo koje asocira na bolnicu i zato bi trebalo da se poigrate sa nekoliko različitih izvora osvjetljenja i da ono ne bud previše jako, treba da bude prigušeno, romantično.

Mirisne svijeće su znak dobrodošlice

Svijeće koje mirišu na vanilu, cimet ili neki drugi miris koji asocira na bakine kolače automatski će “utopliti” atmosferu u vašem domu. I zato se ne ustručavajte da igrate na kartu mirisa.

Podijeli ovo