Ovo je vazdušni krevet, prenosiva sofa, čak i dušek za vodu – sve to u samo jednoj maloj rolni koja staje u ranac. Predstavljamo fantastičnu ležaljku na naduvavanje koja je savršena za izlete u prirodi, izležavanje u kući ili dvorištu, a veoma je korisna i kada vam zatrebaju dodatna mjesta za sedenje.

Za kratko vrijeme vazdušne ležaljke su postale izuzetno popularne jer su veoma udobne, lako se prenose i vrlo brzo namještaju.

Njen genijalan, a tako jednostavan dizajn, omogućio je punjenje za desetak sekundi i to bez pumpe. Kod ove vrste vazdušnih ležaljki, neće vam biti potrebno ništa drugo osim vaših ruku da biste je naduvali – dovoljno je samo da razmotate džak i zamašete njime kroz vazduh kako bi se napunio.

Ležaljke poseduju široke otvore na krajevima koji prikupljaju vazduh veoma brzo. Otvori se lako zatvaraju tako što se urolaju i vazduh drže veoma čvrsto. Zbog njihove širine upotreba pumpi nije moguća, ali ni potrebna. Čim pričvrstite krajeve, vaša ležaljka je spremna za korišćenje.


Kada se izlet završi ili jednostavno želite da odložite ležaljku, dovoljno je da odvežete sistem za zatvaranje i sa suprotnog kraja lagano namotate ležaljku u rolnu, a vazduh će biti istisnut napolje.

Na tržištu već postoji više ovakvih ležaljki različitih proizvođača. Izrađene su od neklizajućeg materijala koji ne propušta vazduh, a ni vodu. Najčešće je to poliester od kojeg se izrađuju padobrani, a to znači da je izuzetno otporan na poderotine i pogodan za razne terene. Površina se ne lijepi, ali i ne kliže, pa je osjećaj na njoj mnogo ugodniji nego kod standardnih dušeka na naduvavanje.

Težina samih ležaljki ne prelazi dva kilograma, a mogu da podnesu i više od 150 kilograma, pa na njima mogu uživati i dve ili tri osobe. Ostaju čvrste i nekoliko časova, od četiri do osam, a nakon toga je potrebno da ih dopunite.

Izvor: KucaStil

Podijeli ovo