Kako biste uredili svoju baštu kada biste imali neograničen budžet? Sigurni smo da su svi oni koji svakodnevno njeguju svoje bašte u nekom trenutku zakoračili u svijet mašte i zamišljali kako bi njihov komadić raja idealno izgledao. Nemali broj holivudskih zvijezda gaji veliku ljubav prema hortikulturi i uređenju vanjskog prostora, a neki su tome posvetili i zavidnu količinu truda i vremena. Rezultat su bašte koje su prava mala umjetnička djela, a njihovi ponosni vlasnici ne propuštaju priliku da predstave svoje bašte na stranama najpoznatijih svjetskih magazina posvećenih uređenju vrta kao i na društvenim mrežama.

Elen Dedženeres- dašak mediterana na američkoj obali

Elenina vila već na samom ulazu obećava, a rustična španska vrata iz 18. vijeka vode do prve bašte koja je ispunjene drvećem, fontanama i bogatim baštama. Najveća od njih sastavljena je od mješavine maslinovog drveta i eukaliptusa, a najljepši dio svakako je nevjerovatan pogleda na okean. Ovo je definitivno mjesto gdje možemo zamisliti sate i sate ljenčarenja na povjetarcu.

Oprina zelena farma u srcu Havaja

Havajsko ostrvo Maui mjesto je na kojem uspijeva bujna vegetacija tako da ne čudi da je svjetska tok šou kraljica Opra odlučila da upravo tu izgradi farmu za uzgoj zanimljivog voća, povrća i začinskih biljaka iz cijelog svijeta. Uz pomoć poznatog nutricioniste Boba Grina, Opra je odlučila da uzgaja preko sto različitih biljnih vrsta, a poseban dio farme posvećen je uzgoju njenog omiljenog cvijeća- ruža.

Džulijen Mur- zeleno utočište u gradskoj vrevi

Lijepa glumica oduvijek je gajila ljubav prema hortikulturi, ali kako sama kaže nije posebno talentovana za uzgoj biljaka. Njena njujorška adresa pravi je izuzetak i dokaz da ona itekako ima talenta, a ono što ovu baštu čini posebnom su različite vrste paprati koje sačinjavaju veoma bogatu vertikalnu baštu. Ljubičasto, crno, sivo, bijelo i zeleno boje su koje preovladavaju u njenom vrtu koji se već nekoliko puta našao na naslovnim stranicama poznatih časopisa

Marta Stjuart- spoj bašte i tehnologije

Pojedine zvijezde su toliko zaljubljene u svoje bašte da koriste raznovrsne haj-tek uređaje kako bi ih prikazale u najboljem svjetlu svojim pratiocima na društvenim mrežama. Najveći zaluđenik svakako je čuvena trendseterka Marta Stjuart, koja je za potrebe fotografisanja svoje bašte nabavila privatni dron koji stalno nadlijeće nad njenim imanjem. Marta dronom upravlja putem aj peda i spremna je praviti snimke i fotografije satima sve dok ne dobije fotografiju koju će podijeliti sa svojim fanovima na Instagramu. Ona zaista ima čim da se ponosi, sa obzirom da njena pažljivo čuvana bašta zaista oduzima dah.

Podijeli ovo