Tašne svih oblika i veličina nešto su čega nijedna žena nema dovoljno. Uvijek je potrebna još jedna (zasad), ove ili one boje, a kada dođe trenutak da je stavite na rame lice vam se razvuče u bolnu grimasu jer je vaša tašna teška kao malj! Ne samo da vam ne trebaju tri različita karmina, četiri čokoladice i dvije flašice vode, već vam zaista nije potrebno da vas leđa zabole zbog toga što ste u tašnu stavile 1001 stvar za svaki slučaj. Drugim riječima, vaša tašna ne smije biti teža od deset posto vaše ukupne kilaže. Ako se pravdate time da imate malu tašnu, zapitajte se koliko vam dugo treba da u njoj nađete ključeve? Čitava vječnost, zar ne? Ako potvrdno klimate glavom, onda je došao trenutak da rasteretite svoju tašnu od stvarno nepotrebnih stvari.

Počnite sa novčanikom

Ako vas od vašeg ogromnog novčanika prepunog kojekakvih papirića zaboli glava svaki put kada nešto plaćate, onda ne bi bilo loše da umjesto njega nosite držač kartica. Izgleda elegantno, a u njega može stati sve što vam treba – kartice, lična karta, vozačka dozvola i slične stvari.

Složite kozmetiku

Da, znamo da vam ovo zvuči teško. No, razmislite, da li vam stvarno svaki dan treba pet različitih karmina? Pokušajte da u svojoj tašni imate samo pet komada šminke. Obavezno kupite bronzer koji možete koristiti i kao sjenu za oči. I realno, olovka za obrve sasvim lijepo može da posluži i za povlačenje linije na rubu vaših kapaka.

Mini pakovanja

Mlijeko za sunčanje, sredstvo za dezinfekciju ruku, kreme, dezodorans – sve to može biti u vašoj tašni, ali u mini pakovanjima za put. Znači, u parfimerijama kupite sve što vam treba u malim posudicama i flašicama.

Kovanice

Vjerovale ili ne, ono što vaše tašne čini izuzetno teškima su kovanice koje nemarno ubacujete u njih nakon kupovine. Izvadite ih iz tašne i stavite u kasicu prasicu. Ostavite u tašni samo nekoliko kovanica za plaćanje parkinga.

Nosite samo stvari koje koristite svakodnevno

Osim ako ne putujete u pustinju, onda vam sigurno ne trebaju sve te stvari koje vučete na svom ramenu. Sve ono što stalno nosite od kuće do kancelarije ostavite jednom za sva vremena u fioci svog stola na poslu.

Ispraznite tašnu svakog dana

Bilo bi dobro da stvorite naviku da prije spavanja ispraznite svoju tašnu i riješite se smeća koje se u njoj nakupilo tokom dana. Ukoliko ovo budete radili samo jednom sedmično ili mjesečno, doći će vam loše od same pomisli na taj zadatak. Bacite sve račune i papiriće kako vaša tašna ne bi postala kanta za smeće.

Nosite što manje elektronike

U redu, volite da slušate muziku na putu od kuće do posla. No, da li vam zaista trebaju te velike slušalice? Neka vaš izbor budu male slušalice ili ugrađeni mikrofon za telefonske pozive na putu do kancelarije. Tablet ostavite kod kuće, a sve aplikacije koje vam trebaju instalirajte na svoj pametni telefon.

Razdvojite stvari

Ako ne želite trajno oštetiti svoju kičmu, onda je bolje da nosite dvije manje torbe nego jednu ogromnu i tešku. Nosite jednu malu tašnu u ruci, a drugu oko struka. Stavite ključeve u džepove, sunčane naočale na kosu, a mobilni telefon u torbicu koja vam elegantno visi oko struka. Vjerujte nam, vaša leđa će vam biti zahvalna.

Podijeli ovo