Svaki put kada spomene djeci da moraju pospremati svoje igračke nastane haos. Ne da im se, plaču, ljute se, a vi pokušavate da se ne iznervirate i ne izgalamite. Sada je vašim mukama došao kraj zato što ćemo vam u ovom tekstu otkriti deset kreativnih načina kako da vaši klinci i klinceze zavole pospremanje i uživaju u tome.

Šifre u bojama

Recite zbogom stajanju na kockice tako što ćete nekoliko kutija za cipele oblijepiti papirom u boji i na svakoj nacrtati kockicu. U narandžastu kutiju idu narandžaste kockice, u zelenu zelene, u crvenu crvene i tako dalje.

Ormarić za lutkinu odjeću

Haljinice koje vaša kćerkica oblači svojim lutkicama se začas zagube u stanu. Vrijeme je da lutke dobiju svoj ormarić, a najbolje od svega je što ga sami možete napraviti – i to od stare kutije za alat. Malo boje i ukrasne trake pretvoriće ovu kutiju u neodoljiv ormarić. Stavite na prečkicu nekoliko malih vješalica i vidjećete, uskoro će se na njima pojaviti lutkina odjeća.

Sličice za igračke

Kutije za pospremanje sitnih igračaka označite njihovim sličicama. Svi maleni dinosaurusi, lavovi, tigrovi, slonovi i ostale životinje sa dječijeg safarija sada će redovno nalaziti svoje mjesto u kutiji.

Super izlog za igračke

Igračke iz kinder jajeta takođe trebaju svoje mjesto pod suncem, ali pošto su toliko sitne začas se izgube. Riješite to pomoću kutijica za led koje ćete uklonjivom adhezivnom trakom pričvrstiti za zid i pomjeriti u drugi kraj sobe kada se za tim ukaže potreba.

Plastične posude i puzzle

Sigurno u kuhinji imate plastičnih kutija koje ne koristite. Nemojte ih bacati već ih dajte svojim mališanima da u njih pospreme puzzle i bojice.

Laku noć, lutkice!

Barbika, Ken i svi njihovi prijatelji će vam biti veoma zahvalni ako im od organizatora za cipele sa pregradama napravite udobne krevete. Trebamo li spomenuti da će ovako svi biti na istom mjestu kada vaša kćerkica počne tražiti svoju omiljenu barbiku?

Namještaj sa dvije funkcije

Ako broj plišanih lutkica izmiče kontroli pospremite ih u tabure koji se može otvoriti. Kad izvadi plišanog medu kojeg želi, vaše dijete može sjesti na tabure i igrati se s njim, te ga na kraju vratiti u njegovo malo carstvo.

Red u saobraćaju

Ako imate sina, onda sigurno znate koliki je izazov da hodate po kući i ne spotaknete se na jedan od million autića iz njegove kolekcije. Napravite mu mjesto za parkiranje od PVC cijevi koje ćete zalijepiti na zid u obliku početnog slova imena vašeg dječaka.

Mjesto za glinu i plastelin

Nakon što je vaš mali majstor završio sa pravljenjem svih mogućih i nemogućih remek djela od gline i plastelina pospremite ostatke materijala u tegle. Poklopac će ih štititi od vlage, a vašem djetetu će uvijek biti nadohvat ruke.

Spremni za čitanje

Staro postolje za začine pretvorite u policu za slikovnice. Ofarbajte ga u neku svijetlu boju i složite na njega sve slikovnice iz dječije biblioteke.

Foto: Flynnside Out Productions

Podijeli ovo