Neko je zaboravio da koristi podmetač i stavio je mokru čašu na vaš drveni sto ili ormarić? Nemojte se nervirati zbog otiska koji je čaša ostavila. Da, znamo da se teško skidaju, ali to ne znači da je u pitanju nemoguća misija. Uz pomoć stvari koje imate u svojoj kući uklonićete ove iritantne mrlje sa stola i ormarića za tren oka.

So i kukuruzno ulje

Pomiješajte jednake količine soli i kukuruznog ulja i nježno utrljajte dobijenu smjesu u otisak na stolu. Čistom mekanom krpom trljajte mrlju sve dok ne nestane.

So i ulje od limuna

Ulje od limuna se koristi za čišćenje drvenog namještaja, a sada vam može pomoći i u uklanjanju otisaka od čaša. Na čistu mekanu krpu nalijte malo ulja od limuna, a zatim je umočite u so. Trljajte mrlju krpom, a kada počne da prima svjetliju boju ponovite postupak samo umjesto ulja od limuna koristite sirće. Nipošto ovaj trik nemojte primjenjivati na površine koje imaju završni sloj od šelak smole.

Prašak za pecivo i pasta za zube

Pomiješajte jednake količine praška za pecivo i paste za zube i dobijenu smjesu nanesite na krpu. Utrljajte je u otisak od čaše tako što ćete prelaziti krpom paralelno sa linijama drveta. Obrišite i ispolirajte uljem od limuna kako biste vratili sjaj vašem stoliću.

Ulje od limuna i čelična vuna

Lagano protrljajte mrlju izuzetno kvalitetnom čeličnom vunom prethodno umočenom u ulje od limuna. Kada otisak nestane ispolirajte sto uz pomoć ulja od limuna i čiste krpe.

Majoneza i pepeo

Pepeo iz jedne cigarete pomiješajte sa kašikom majoneze. Dobijenom smjesom premažite mrlju i ostavite da djeluje od 15 minuta do jednog sata. Čistu krpu umočite u smjesu i nježno trljajte otisak od čaše. Kada mrlja nestane vratite stoliću sjaj sredstvom za poliranje namještaja.

Fen za kosu

Vjerovali ili ne, fen za kosu vam može pomoći da se riješite otisaka čaša na stolu. Počnite sa hladnim feniranjem i postepeno pojačavajte toplinu, a cijelo vrijeme usmjeravajte strujanje vazduha iz fena direktno na mrlju i ona će nestati za nekoliko sekundi.

Podijeli ovo