Kada kupite stan ili kuću nerijetko se dešava da će vas u kupatilu dočekati zarđali stari bojler. Pošto ćete morati kupiti novi bitno je da znate koliko vam on može trajati, pod uslovom da ga pravilno održavate. U tom slučaju većina modela traje između osam i 12 godina. Čak i ako nakon deset godina radi savršeno, razmislite o tome da ga promijenite kako vam ne bi jednog dana procurio i napravio poplavu u kupatilu.

Dobro izolovan bojler će smanjiti gubitak topline. Vodite računa o tome da jednom godišnje isperete rezervoar i očistite anodni štap. Na ovaj način unutrašnjost bojlera će raditi besprijekorno i neće porđati.

we fix water heaters

Znakovi koji govore da je vrijeme da promijenite svoj bojler:

  • Zarđala voda je znak da vam bojler počinje rđati iznutra, no isto tako može značiti i da su u pitanju njegove cijevi. Ispuštanjem vode iz bojlera možete otkriti u čemu je problem.
  • Hladna voda je neprijatno iznenađenje, a naročito kada se to desi usred zime. Odmah pozovite majstora da provjeri da li je u pitanju samo neki kvar ili morate da kupujete novi bojler.
  • Kad voda počne curiti iz vašeg bojlera to je lako uočljiv znak da nešto nije u redu s njim. Pozovite vodoinstalatera da provjeri o čemu se tačno radi.

Podijeli ovo